Επίσημο: Ηλεκτρικό CUPRA el-Born [video]

Επίσημο: Ηλεκτρικό CUPRA el-Born [video]

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA είναι το μικρομεσαίο el-Born.

Η CUPRA παρουσίασε σήμερα το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με το όνομα el-Born, που θα κυκλοφορήσει το 2021 ως μια εξέλιξη του περσινού SEAT el-Born Concept με πιο σπορ εμφάνιση και χαρακτήρα. Η επιλογή της ισπανικής φίρμας να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο έχει να κάνει με το μέσο όρο εκπομπών ρύπων που θα της επιτρέψει να περάσει τα αυστηρά όρια που θα ισχύσουν στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: SEAT el-Born Concept

Σχεδιαστικά, οι διαφορές με το SEAT el-Born εντοπίζονται στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με διαφορετική γρίλια, πιο έντονες πτυγχώσεις και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους τροχούς και την εξωτερική απόχρωση.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα τύπου bucket, νέο τιμόνι με επιλογέα προφίλ οδήγησης και πλήκτρο CUPRA mode, καθώς και επενδύσεις από υψηλής ποιότητας υλικά.

CUPRA el-Born

Όπως και τα συγγενικά SEAT el-Born Concept και Volkswagen ID.3, έτσι και το ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group.

Η CUPRA δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όμως γνωρίζουμε πως το συγγενικό Volkswagen ID.3 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 PS (150 kW) και 310 Nm στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το el-Born επιταχύνει από τα 0-50 km/h σε 2,9" ενώ διαθέτει σύστημα Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) που προσφέρει πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η μπαταρία 77 kWh (82 kWh) προσφέρει αυτονομία έως και 500 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παράλληλα, μέσω ταχυφορτιστή, το αυτοκίνητο μπορεί να προσθέσει 260 km στην αυτονομία του μέσα σε 30 λεπτά.

Το CUPRA el-Born θα κυκλοφορήσει το 2021, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο Zwickau του VW Group.

[Πηγή: CUPRA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube