Έρχεται φρεσκάρισμα για το Nissan Qashqai

Έρχεται φρεσκάρισμα για το Nissan Qashqai

Θα έχει ελάχιστες αισθητικές αλλαγές και στην κορυφαία έκδοση θα διαθέτει έως και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Είναι η πρώτη φορά που ο κατασκοπευτικός φακός συλλαμβάνει το ανανεωμένο Nissan Qashqai να δοκιμάζεται.

Σύμφωνα με τον κανόνα των facelift, οι αλλαγές θα είναι μικρές και θα επικεντρώνονται μόνο στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος. Το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου δοκιμών δεν επιτρέπει τον εντοπισμό των αλλαγών, όμως το πιθανότερο είναι να αφορούν σε ελαφρά διαφοροποίηση τω φαναριών και των προφυλακτήρων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Από τους μεγάλους τροχούς –οι ζάντες των οποίων επίσης αναμένονται νέας σχεδίασης- καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι η κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού, στην οποία η Nissan έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα διαθέτει και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Propilot.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βελτίωση σε 1.2 DIG-T με την εγγύηση της Nissan

Αυτή τη στιγμή το σύστημα υποστηρίζει αυτονομία μόνο σε δρόμους με μια λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας, όμως από το 2018 κι έπειτα αναμένεται να αναβαθμιστεί και για δρόμους με περισσότερες λωρίδες. Αρχικά πάντως, αυτό είναι κάτι που μάλλον θα εφαρμοστεί στα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής αγοράς.



Μαζί με το Safety Shield που ήδη διαθέτει το crossover της Nissan, θα προσφέρει ένα πακέτο βοηθημάτων οδήγησης μοναδικό για την κατηγορία του. Αυτό άλλωστε είναι και κάτι που θα του τονώσει το κύρος του και σύμφωνα με τις βλέψεις της εταιρείας θα του δώσει την ευκαιρία να κλέψει πωλήσεις ακόμα και από premium ανταγωνιστές όπως το Audi Q3, η BMW X1 αλλά και η Mercedes-Benz GLA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραμένει στην Αγγλία η παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail

Για τα μηχανικά μέρη αλλά και την καμπίνα προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγές, και με βάση τη λογική αναμένονται από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Όπως ήδη ξέρουμε η κατασκευή του Qashqai αλλά και του X-Trail θα εξακολουθήσει να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Sunderland, ενώ παρότι δεν είναι επίσημο, η παρουσίαση του πρώτου αναμένεται μέσα στο 2017.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube