Παραμένει στην Αγγλία η παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail

Παραμένει στην Αγγλία η παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail

Το εργοστάσιο στο Sunderland θα φιλοξενεί και την παραγωγή του Juke, αποτελώντας ουσιαστικά κοιτίδα των SUV/crossover για τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Τελικά η απόφαση για το θέμα ελήφθη πιο νωρίς από ό,τι είχε ανακοινώσει ο Carlos Ghosn, Διευθύνων Σύμβουλος της συμμαχίας Renault-Nissan.

Και ήταν θετική για τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία τελικά θα διατηρήσει την παραγωγή των Qashqai και X-Trail στο εργοστάσιο του Sunderland, διατηρώντας ζωντανές πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Οι διαβουλεύσεις της εταιρείας με την κυβέρνηση έφεραν το θεμιτό αποτέλεσμα κι έτσι τελικά αποφεύχθηκε η μείωση της δραστηριότητας του εν λόγω εργοστασίου, ως απόρροια του Brexit.

Ο ίδιος ο Ghosn, δήλωσε πως είναι πολύ ικανοποιημένος που η εταιρεία θα εξακολουθήσει να επενδύει στο εργοστάσιο του Sunderland που κάνει εξαιρετικά ποιοτική δουλειά. «Η υποστήριξη και οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση μας επέτρεψαν να αποφασίσουμε ότι η επόμενη γενιά των Qashqai και X-Trail θα εξακολουθήσει να παράγεται στο Sunderland. Χαιρετίζω τη δέσμευση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αυτοκινητική αλλά και τη γενικότερη βιομηχανική στρατηγική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Opel περικόπτει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της λόγω Brexit

Τα συγκεκριμένα νέα ήρθαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας για ανάπτυξη 0,5% για το διάστημα από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβρη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα νέα Qashqai και X-Trail τώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους μέσα στο 2018 και αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

[Πηγή: autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube