H Nissan θέλει ένα Qashqai να κοντράρει το Audi Α3

H Nissan θέλει ένα Qashqai να κοντράρει το Audi Α3

Μια ειδική έκδοση του Qashqai που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στο Audi A3 σκέφτονται στη Nissan.

Η Nissan πιέζει για την παραγωγή μιας κορυφαίας έκδοσης του Qashqai που θα μπορούσε στην αγορά να χτυπήσει το Audi A3. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί το βασισμένο στο Qashqai πρωτότυπο Premium Concept που έδειξε τον Μάρτιο, στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τότε η Nissan είχε αποφύγει να δεσμευτεί ως προς τις προθέσεις της για το concept, αλλά από τότε λέγεται ότι έχει μπει ένας χρονικός ορίζοντας και μια ημερομηνία μέσα στο 2017 ή στις αρχές του 2018 έχει οριστεί ως πιθανή για την παρουσίασή του.

Το Qashqai Premium Concept έχει σχεδιαστεί στα στούντιο της Nissan στην Μ. Βρετανία και είναι ένα πεδίο δοκιμών για το πως τι επιπλέον θα μπορούσε να προσφέρει ώστε να δικαιολογεί μία τιμή γύρω στα €35000, και να μπορεί να παίξει στο ίδιο γήπεδο με το Audi Q3 και την BMW X1.

Στη Nissan τώρα εργάζονται για να δουν πως μπορούν να φτάσουν στην παραγωγή τα ειδικά στοιχεία εξοπλισμού που έφερε το Premium Concept, το οποίο εκτός των άλλων είχε φαρδύτερα μετατρόχια και ειδικής σχεδίασης τροχούς. «Το concept δημιουργήθηκε ως άσκηση για να δούμε τι μπορεί να φτάσει στην παραγωγή», λέει ο Darryl Scriven, υπεύθυνος σχεδιασμού του Qashqai Premium Concpet. «Εργαζόμαστε με ακριβά και αυθεντικά υλικά, όπως το ανθρακόνημα, το δέρμα Nappa και ειδικές βαφές, αξιολογώντας τις πιθανότητες μελλοντικής παραγωγής».

Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του concept, όπως το περίπλοκο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, οι προσθήκες στους θόλους των τροχών από ανθρακονήματα, η νέα γρίλλια και τα φουτουριστικά φώτα φαίνεται ότι φτάσουν αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής. «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σε κανονική γραμμή παραγωγής όλα αυτά τα εξαρτήματα που φτιάξαμε στο χέρι για το concept», λέει ο Scriven.

Η Nissan αξιοποίησε την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος που εδρεύει στην Μ. Βρετανία για να δουλέψει υλικά όπως τα ανθρακονήματα. Αλλά και για την ιδιαίτερη κατασκευή των τροχών, οι οποίοι αρχικά βάφτηκαν σε χρυσό χρώμα και πάνω από αυτό προσαρμόστηκε μια στρώση μαύρου ματ. Στην συνέχεια, με ειδικό μηχάνημα αφαίρεσαν το μαύρο χρώμα από τα σημεία που ήθελαν να φαίνεται το χρυσό. «Είναι μεγάλη πρόκληση να βρεις τρόπο να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε κανονική παραγωγή, με μηχανήματα που μπορούν να παράγουν μεγάλο όγκο», δηλώνει ο Scriven.

Μια άλλη πρόκληση είναι τα φαρδύτερα κατά 2 cm μετατρόχια, μια σημαντική αλλαγή για το σασί του Qashqai. Αν και δυκολότερο από όλα φαίνεται να είναι το μαύρο ματ χρώμα να διατηρηθεί. Το εργοστάσιο στο Sunderland μπορεί να κάνει αυτή τη βαφή, αλλά είναι ευάλωτη στην ταλαιπωρία και στον χρόνο.

Ακολουθώντας το πρότυπο της Ford με τα μοντέλα Vignale  η Nissan σκέφτεται και άλλα μοντέλα με premium χαρακτήρα βασισμένα στα υπάρχονται, όπως καταλαβαίνουμε από το X-Trail Premium Concept που είχε παρουσιαστεί επίσης στην Γενεύη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube