Επίσημο, Zenvo Aurora με τελική 450 km/h

Επίσημο, Zenvo Aurora με τελική 450 km/h

Η δανική εταιρεία αποκάλυψε το Zenvo Aurora, υβριδικό σούπερκαρ που αποδίδει έως και 1.850 PS χάρη στοn συνδυασμό ενός V12 6,6 λίτρων με τέσσερις τούρμπο και έναν ηλεκτρομοτέρ. Για μια τελική ταχύτητα 450 km/h.

Zenvo Aurora

Το 2009, η Zenvo Automotive παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, το Zenvo ST1. Αυτό το σούπερκαρ απέδιδε ισχύ 1.104 ίππων χάρη σε έναν 7λιτρο V8 7 με τούρμπο και κομπρέσορα. 

Το 2017, ο Δανός κατασκευαστής λαναάρισε μια εξέλιξη αυτού του μοντέλου. Το Zenvo TS1 GT, το οποίο αντάλλαξε το 7λιτρο μοτέρ με ένα 5,8 lt, αλλά τον εμπλούτισε με δύο τούρμπο που ανέβασαν τα άλογα σε 1.163 και τα Nm στα 1.100.

Αρκετά για να φτάσεις από τα 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 2,8 δευτερόλεπτα και να ξεπεράσεις το μαγικό όριο των 400 km/h όσον αφορά την τελική ταχύτητα -το Zenvo ST1 είχε φτάσει ήδη τα 375 km/h. 

Zenvo Aurora

Το Zenvo Aurora θα κατασκευαστεί μόνο σε 50 κομμάτια με την κατασκευή να γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στα κεντρικά του κατασκευαστή στο Praesto στη Δανία

Το 2018 παρουσιάστηκε η ακόλουθη εξέλιξη. Αυτό το Zenvo TSR-S πρόσθεσε επιπλέον 30 ίππους, ανεβαίνοντας στους 1.193 ίππους, κάτι που του επέτρεψε να επιταχύνει από τα 0 στα 200 km/h σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα. 

Zenvo Aurora

Σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε το Zenvo Aurora στην Monterey Car Week στο Pebble Beach των ΗΠΑ. Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο διατίθεται σε δύο εκδόσεις – Agil και Tur – και επωφελείται όχι μόνο από τέσσερις επιπλέον κυλίνδρους, αλλά και από τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα. 

Πίσω-κέντρο βρίσκεται ένας V12 6,6 λίτρων με τέσσερις τούρμπο που εξελίχτηκε από την Mahle Powertrains. Μόνο το θερμικό μοτέρ στέλνει 1.250 ίππους στους πίσω τροχούς, με τον κινητήρα να γυρνά μέχρι τις 9.800 rpm, ρυθμός περιστροφής ιδιαίτερα εντυπωσιακός για 12κύλινδρο.

Zenvo Aurora

Αυτή η θερμική ισχύς συμπληρώνεται στο βασικό Agil από τους 200 ίππους ενός ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένου στο κιβώτιο ταχυτήτων στον πίσω άξονα. Αλλά προαιρετικά (στάνταρ στο Tur), δύο ακόμη ηλεκτροκινητήρες αυτού του τύπου μπορούν να προστεθούν στο εμπρός μέρος (ανάρτηση), ένας σε κάθε εμπρός τροχό. 

Σε αυτήν την τελευταία διαμόρφωση, το Zenvo Aurora αποδίδει 1.850 ίππους και 1.700 Nm, καθώς και τετρακίνηση. Από την άλλη, σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, το Aurora γίνεται προσθιοκίνητο, διανύσει έως και 35 km χωρίς να κάψει σταγόνα βενζίνη.

Zenvo Aurora

Το Zenvo Aurora δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας, είναι και το πιο ελαφρύ. Παρά τον V12 και τον ηλεκτροκινητήρα του, το πισωκίnητο Agil (στα δανικά σημαίνει «ζωντανό») ζυγίζει μόνο 1.300 κιλά, χάρη στη νέα αυτοφερόμενη αρθρωτή δομή συνθετικού άνθρακα, που η εταιρεία ονομάζεται ZM1.

Στα 1.450 κιλά περίπου, το Tur (Touring στα δανέζικα) είναι ελαφρώς βαρύτερο, αλλά αντισταθμίζει το παραπανίσιο βάρος με την επιπλέον ισχύ. Αυτό του επιτρέπει να επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 2,3" και να φτάνει σε τελική ταχύτητα 450 km/h (σε σύγκριση με 2,5" και τα «μόνο» 365 km/h του Agil).

Zenvo Aurora

Το Aurora θα κατασκευαστεί μόνο σε 50 αντίτυπα. Η κατασκευή θα γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στα κεντρικά του κατασκευαστή στο Praesto της Δανίας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025 ή το 2026. Η τιμή ενός τέτοιου Zenvo Aurora δεν είναι γνωστή, αλλά φυσικά θα πρέπει να δώσεις 7ψήφιο νούμερο για να μπορέσεις να εμφανιστείς στο τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου με επιδόσεις αντάξιες μιας Bugatti...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube