Zenvo TSR-S με τροχούς από ανθρακονήματα [video]

Zenvo TSR-S με τροχούς από ανθρακονήματα [video]

Το δανέζικο υπεραυτοκίνητο των €1,45 εκατομμυρίων με την εντυπωσιακή φτερούγα απέκτησε και πανάλαφρες ζάντες.

Η Zenvo παρουσίασε το τελευταίο υπεραυτοκίνητο που κατασκεύσε στις εγκαταστάσεις της στη Δανία - ένα TSR-S με τροχούς από ανθρακονήματα, ενεργή φτερούγα και τιμή €1,45 εκατομμυρίων!

Το πρώτο μοντέλο της εταιρείας ήταν το Zenvo ST-1 (2009), ενώ αρκετά χρόνια αργότερα ακολούθησε το αναβαθμισμένο Zenvo TS-1 (2016) και οι διάφορες εκδόσεις του. Ο ρυθμός παραγωγής της Zenvo είναι 5 αυτοκίνητα το χρόνο καθώς η κατασκευή τους γίνεται στο χέρι, στην πόλη Præstø της Δανίας.

Το Zenvo TSR-S πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 ως η ναυαρχίδα της εταιρείας συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του TS1 GT και τις επιδόσεις του αγωνιστικού TSR, με τον twin-turbo V8 κινητήρα να αποδίδει 1193 PS. Το σασί και το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα ενώ σήμα κατατεθέν του είναι η ενεργή αεροτομή Centripedal η οποία αλλάζει κλίση σε κάθε στροφή! Σύμφωνα με την εταιρεία, το TSR-S επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,8" και από τα 0-200 km/h σε 6,8".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την τρελή «Κεντρομόλο Πτέρυγα» του Zenvo TSR-S σε λειτουργία [video]

Zenvo

Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι το πρώτο που φορά τους νέους ανθρακονημάτινους τροχούς που σχεδιάστηκαν, εξελίχθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη Zenvo και ζυγίζουν 15 kg λιγότερο από τους αντίστοιχους τροχούς αλουμινίου. Κάθε τροχός χρειάζεται μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί καθώς όπως θα δείτε και στο βίντεο, όλη η διαδικασία γίνεται στο χέρι.

Επιπλέον, νέα είναι τα νέα γεωμετρικά σχήματα των ανθρακονημάτων ντυμένα με μπλε απόχρωση, και η επιγραφή Zenvo που έχει εντυπωθεί πάνω στα ανθρακονημάτινα μαρσπιέ.

Ανάμεσα στις τεχνικές αναβαθμίσεις που δέχθηκε το μοντέλο βρίσκουμε και το "υβριδικό" σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων με δύο λειτουργίες - Road και Race - οι οποίες επιλέγονται από αλουμινένιο διακόπτη στο τιμόνι, και ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα που ενισχύει τις επιδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube