Επίσημο, νέο SsangYong Torres μόνο ηλεκτρικό [video]

Επίσημο, νέο SsangYong Torres μόνο ηλεκτρικό [video]

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες εικόνες του SsangYong Torres, ενός SUV τοποθετημένου μεταξύ του Korando και του Rexton, που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στο τέλος του ’23 και μόνο ηλεκτρικό.

Ο Κορεάτης κατασκευαστής δεν έχει σωθεί ακόμη επίσημα από τα οικονομικά προβλήματα, αλλά συνεχίζει να εξελίσσει τη νέα γκάμα του. Ύστερα λοιπόν από τα σκίτσα, ιδού οι πρώτες φωτογραφίες του SsangYong Torres παραγωγής που προέκυψε από το πρωτότυπο J100

Ένα οικογενειακό SUV που έρχεται να τοποθετηθεί στην γκάμα μεταξύ του κόμπακτ SUV Korando και του μεγάλου Rexton.

Προγραμματισμένο για τo τέλoς του 2023, το SsangYong Torres θα διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι φωτογραφίες του νέου SsangYong Torres αποκαλύπτουν ένα σχέδιο σύμφωνο με τα σκίτσα που είδαμε προ καιρού και που εκφράζει το νέο οικογενειακό ύφος της εταιρείας «Powered by Toughness» με πολύ γεωμετρικούς όγκους με αδρές πτυχώσεις. 

SsangYong Torres

Το εμπρός μέρος συνδυάζει επιρροές από Jeep (μάσκα, γρίλια) και Range Rover (φανάρια) και αποπνέει μια πετυχημένη προσωπικότητα. Οι πλευρές με τους μυώδεις θόλους των τροχών χαρακτηρίζονται επίσης από την πίσω κολόνα με φινίρισμα «αλουμινίου» που διoγκώνεται, ενσωματώνοντας μικρούς αποθηκευτικούς χώρους -έμπνευση από το Land Rover Defender. Η πίσω πόρτα ξεχωρίζει με τη διογκωμένη λαμαρίνα πάνω από τη θέση της πινακίδα κυκλοφορίας, που υποτίθεται ότι υπενθυμίζει την παρουσία της ρεζέρβας όπως στα παλιά off-roaders.

Όσον αφορά το μέγεθος, το μήκος του SsangYong Torres βρίσκεται μεταξύ του Korando (4,45 m) και του Rexton (4,85 m), τοποθετώντας έτσι και θα πρέπει να το στα 5θέσια οικογενειακά SUV, μιας και μια 7θέσια έκδοση φαίνεται απίθανη.

SsangYong Torres

Το πορτμπαγκάζ θα είναι γενναιόδωρο αφού ανακοινώνεται όγκος 703 lt, με δυνατότητα επέκτασης στα 1.662 λίτρα μόλις αναδιπλωθεί το πίσω κάθισμα. Στο εσωτερικό, η έμπνευση από Land Rover συνεχίζεται με μια διπλή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Το κομμάτι που αφορά στο infotainment έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών και βρίσκεται τοπoθετημένο πάνω από μια δεύτερη οθόνη οκτώ ιντσών που προορίζεται για τα χειριστήρια του κλιματισμού και άλλες διαμορφώσιμες λειτουργίες.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αντίληψη της τιμής του SsangYong Torres στην Ευρώπη. Αν κάτι μπορεί να μας πει αυτό, να αναφέρουμε ότι η βασική τιμή του αυτοκινήτου στη Νότιο Κορέα, με θερμικό μοτέρ, είναι 20.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube