Επίσημο: Νέο Opel Corsa

Επίσημο: Νέο Opel Corsa

Αυτή είναι η έκτη γενιά του Corsa που βασίζεται στο νέο Peugeot 208 αλλά το κρύβει καλά. Οι σχεδιαστές της Opel έκαναν σπουδαία δουλειά στο μετασχηματισμό του γερμανικού σουπερμίνι που παρουσιάζεται αρχικά σε αμιγώς ηλεκτρικό.

Το τμήμα επικοινωνίας της Opel χρειάστηκε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία διαχείρισης κρίσης. Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Corsa διέρρευσαν χθες στο web, δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία! Και η φίρμα αποφάσισε να επιταχύνει την παρουσίαση, λανσάροντας την έκτη γενιά του Corsa πριν την ώρα της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Corsa F μοιάζει με Opel! Και το τονίζουμε εμφατικά, καθώς το γερμανικό σουπερμίνι προέρχεται από το νέο Peugeot 208. Για να εξελιχτεί σε χρόνο ρεκόρ πάνω σε βάση της PSA, το γερμανικό μοντέλο κληρονόμησε τη δομή του γαλλικού σουπερμίνι. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται.

Opel Corsa F

Το Corsa ξεχωρίζει για τα καλά από το 208, με μια πολύ πιο «νηφάλια» εμφάνιση. Και με αισθητική αύρα, εμπνευσμένη από τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Astra και Grandland X, με την οροφή να συνδέεται οπτικά με το πίσω παράθυρο, σχηματίζοντας την πίσω κολόνα αλά φτερό καρχαρία. Σε αντίθεση με το Peugeot, τα φώτα εκτείνονται στην πίσω πόρτα. Στο εμπρός μέρος, τα φανάρια είναι παρόμοια με αυτά του παλιού μοντέλου, με ένα «σπάσιμο» στο κάτω μέρος.

Opel Corsa F

Το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί με φανάρια LED τύπου Matrix, εξοπλισμός που αποτελεί πρεμιέρα για την κατηγορία σουπερμίνι. Και μάλιστα με αυτόματα ρυθμιζόμενη δέσμη δέσμη για να μην θαμπώνει τους άλλους χρήστες του δρόμου. Κρίμα πάντως που το Corsa δεν είχε επίσης το προνόμιο να εγκαινιάσει τη νέα μάσκα της Opel, που είδαμε στο πρωτότυπο GT X.

Το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει πλέον σιλουέτα της κόμπακτ κατηγορίας, με λιγότερο φουσκωτή εμφάνιση απ’ ό,τι παλιότερα, χάρη στις νέες αναλογίες. Με μήκος 4,06 m, το Corsa κερδίζει τέσσερις πόντους, ενώ ταυτόχρονα χάνει πέντε σε ύψος. Και επειδή το τελευταίο νούμερο ακούγεται μεγάλο, η Opel δηλώνει καθησυχαστικά ότι αυτό «δεν έγινε σε βάρος του εσωτερικού ύψους». Προφανώς για το λόγο αυτό και η θέση οδήγησης χαμήλωσε κατά 2,8 πόντους.

Opel Corsa F

Στην καμπίνα, το Corsa είναι επίσης πολύ διαφορετικό από το 208, με πιο κλασική εμφάνιση. Παρόλο πως στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής -10” στα high-end μοντέλα- προσανατολισμένη προς τον οδηγό, υπάρχουν κλασικά κουμπιά για τον κλιματισμό. Τα όργανα ελέγχου συντίθεται με μια οθόνη πίσω από το τιμόνι.

Opel Corsa F

Η Opel εγκαινιάζει το νέο σουπερμίνι της με την 100% ηλεκτρική εκδοχή του, το Corsa-e. Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύνολο του τεχνικού πακέτου είναι το ίδιο με αυτό του e-208. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μια μπαταρία ενεργειακής πυκνότητας 50 kWh που δίνει στο Corsa-e αυτονομία 330 km κατά τον κύκλο WLTP. Ανάλογα με τις τρεις οδηγικές ρυθμίσεις (Normal, Eco, Sport), ο κινητήρας αποδίδει ισχύ έως και 136 PS. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 260 Nm. Η μετάφραση των παραπάνω σε επιδόσεις είναι 2,8” από στάση για τα 50 km/h και 8,1” για τα 100 km/h.
Opel Corsa F
Η γερμανική φίρμα σημειώνει ότι το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει σε λίγες εβδομάδες. Πρώτα για το ηλεκτρικό μοντέλο, στη συνέχεια για τους βενζινοκινητήρες και τους τουρμποντίζελ. Το νέο Corsa αναμένεται στις αντιπροσωπείες το προσεχές φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube