Επίσημο: Νέο Peugeot Landtrek, το γαλλικό pick-up [videos]

Επίσημο: Νέο Peugeot Landtrek, το γαλλικό pick-up [videos]

To Landtrek κατατάσσεται στην κατηγορία των pick-up με έναν τόνο ωφέλιμου φορτίου και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με έναν Κινέζο κατασκευαστή-συνεργάτη.

Η κατηγορία των pick-up «midsize», με έναν τόνο ωφέλιμου φορτίου, αντιπροσωπεύει πάνω από 2,4 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις παγκοσμίως. Εξ ου και η σφοδρή επιθυμία κάποιων κατασκευαστών να έχουν ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα τους.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές φίρμες έχουν δοκιμάσει την τύχη τους, ελπίζοντας να κατακτήσουν ένα μικρό μέρος αυτής της αγοράς.

Η σφοδρή επιθυμία δεν σημαίνει όμως απαραίτητα και επιτυχία: FIAT Fullback, Mercedes-Benz X-Class, Renault Alaskan… Όλα τους κατάφεραν να πάρουν ψίχουλα από τα σημεία αναφοράς της κατηγορίας: Ford Ranger, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Toyota Hilux. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την Peugeot! Έτσι αποφάσισε να λανσάρει το Landtrek.

Peugeot Landtrek

Ωστόσο, η Peugeot θα περιορίσει την ανάληψη μεγάλου ρίσκου. Και γνωρίζουμε ήδη, ότι το Landtrek δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη, καθώς επίσης το Sochaux γνωρίζει ότι οι πωλήσεις του θα ήταν περιθωριακές στη Γηραιά Ήπειρο.

Το Landtrek θα λανσαριστεί πρώτα σε περιοχές όπου η αγορά των pick-up καλά κρατεί, δηλαδή στη Λατινική Αμερική και στην υποσαχάρια Αφρική. Η Peugeot έχει καλή φήμη σε αυτές τις αγορές, ειδικά στην Αφρική, όπου η παραγωγή του Peugeot 504 συνεχιζόταν μέχρι το 2005!

Peugeot Landtrek

Μια ακόμη πτυχή του γαλλικού pick-up είναι ότι η Peugeot ένωσε τις δυνάμεις με την κινεζική Changan για να σχεδιάσει αυτό το όχημα και έτσι να μοιραστεί το κόστος.

Μια κινεζική έκδοση παρουσιάστηκε ήδη το 2019, με το όνομα Kaicene F70. Το Landtrek ξεχωρίζει από το κινεζικό ομόλογό του από τη «φάτσα», με μικρά φωτεινά «δόντια», τοποθετημένα εκατέρωθεν της γρίλιας της μάσκας.

Peugeot Landtrek

Το Landtrek υπάρχει σε διπλοκάμπινη παραλλαγή μήκους 5,33 m και σε μονοκάμπινη με μήκος 5,39 m. H καρότσα έχει μήκος 1,63 ή 2,43 m, ενώ και στις δύο περιπτώσεις πλάτος είναι 1,60 m (1,22 m στους τροχούς), έχοντας χώρο για τρεις ευρω-παλέτες στη μονή καμπίνα. Το ωφέλιμο φορτίο υπερβαίνει τον ένα τόνο (μέχρι 1,2 τόνους ανάλογα με την έκδοση).

Η Peugeot διαθέτει πλούσια γκάμα αξεσουάρ για να διαμορφώσει το Landtrek ανάλογα με τις ανάγκες του: Μαρσπιέ, hard top με γυάλινη οροφή, ρόλμπαρ, κ.λπ.

Peugeot Landtrek

Η ευχάριστη έκπληξη προέρχεται από το εσωτερικό, με τη μοντέρνα και τακτοποιημένη παρουσίαση, παρόμοια με αυτή των τελευταίων μοντέλων της γαλλικής φίρμας. Έτσι, θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη 10” σε στιλ τάμπλετ, προσανατολισμένη καθ’ ύψος, και μια σειρά κουμπιών αλά πιάνο.

Μέχρι έξι επιβάτες μπορούν να βολευτούν στην καμπίνα, καθώς το εμπρός κάθισμα είναι μονοκόμματο, τύπου πάγκου, ενώ το πίσω κάθισμα μπορεί να διπλωθεί 60:40.

Peugeot Landtrek

Δύο κινητήρες βρίσκονται στο μενού του Landtrek: Βενζινοκινητήρας 2.4 τούρμπο με 210 άλογα και ντίζελ 1.9 με 150 άλογα. Οι επιλογές όσον αφορά την κίνηση είναι 4x2 ή 4x4 με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού. Επιπλέον υπάρχει σύστημα hill descend control. Στις επιδόσεις του εκτός δρόμου το Landtrek μπορεί να περάσει υδάτινο κώλυμα βάθους 60 πόντων, οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης είναι αντίστοιχα 30° και 27°, ενώ κάμερα με θέαση 360° παρέχει σαφή εικόνα για το τι υπάρχει γύρω από το αυτοκίνητο εκτός ασφάλτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube