Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Spacetourer

Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Spacetourer

Η Citroën παρουσιάζει το ηλεκτρικό επαγγελματικό ë-Spacetourer που μοιράζεται την πλατφόρμα, τους κινητήρες και τις μπαταρίες με τα ξαδέλφια του από το Groupe PSA. Το επιβατικό βαν μπορεί να μεταφέρει έως και εννέα άτομα.

Citroën ë-Spacetourer

Είναι σαφές ότι ο εξηλεκτρισμός είναι συνώνυμος με τη μεταφορά ατόμων χωρίς εκπομπές στην PSA, η οποία αποκαλύπτει το Citroën ë-Spacetourer, λίγο ύστερα από την αποκάλυψη του Peugeot e-Traveller. Δύο παρόμοια μοντέλα με ελάχιστες διαφορές, καθώς μοιράζονται σχεδόν τα πάντα: Τεχνολογία, χώρους στην καμπίνα, κινητήρα και μπαταρίες.

Η Citroën προσφέρει δύο επιλογές στο ë-Spacetourer: Μια βασική, οικονομική, με τις ίδιες μπαταρίες των 50 kWh που βρίσκουμε συγκεκριμένα και στα άλλα EV του ομίλου (e-208, DS 3 Crossback E-Tense...), και μια δεύτερη, πιο γενναιόδωρη, με συστοιχία 75 kWh. Η αντίστοιχη εμβέλεια είναι παρόμοια με εκείνη του Peugeot e-Traveller: 230 και 330 km. Οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν από μια γρήγορη πρίζα με ισχύ έως 100 kW. Στο εναλλασσόμενο ρεύμα, το μέγιστο φορτίο είναι 11 kW.

Citroën ë-Spacetourer

Αρκετές διαμορφώσεις και διατάξεις του ë-Spacetourer θα είναι διαθέσιμες στον κατάλογο, ανάλογα με τη χρήση (επαγγελματικά φορτίου, μεταφορά επιβατών για στόλους ξενοδοχείων, πωλήσεις σε ιδιώτες κ.λπ.). Τα φορμά ποικίλλουν επίσης: Τρία μήκη προσφέρονται από τη Citroën, με μήκη να κυμαίνονται από 4,6 έως 5,3 m.

Προσώρας δεν έχει ανακοινωθεί τιμή σε καμία ευρωπαϊκή αγορά.

Citroën ë-Spacetourer

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube