Επίσημο: Νέο Nissan Townstar, αλλά χωρίς… ντίζελ [video]

Επίσημο: Νέο Nissan Townstar, αλλά χωρίς… ντίζελ [video]

Το Townstar είναι το νέο κόμπακτ βαν της Nissan, αντικαταστάτης του NV 250 και δίδυμο αδέλφι του Renault Kangoo. Και περιέργως πώς για επαγγελματικό βαν, δεν διατίθεται σε ντίζελ.

Nissan Townstar

Το Nissan NV 250 μετονομάστηκε στη νέα εκδοχή του σε Nissan Townstar. Το καινούργιο κόμπακτ βαν της ιαπωνικής φίρμας, το Townstar, βαδίζει επί τα ίχνη του προκατόχου του. Και όπως το NV 250 ήταν κλώνος του παλιού Kangoo, το νέο Townstar είναι ο δίδυμος αδελφός του νέου Kangoo Van.

Με λίγες μόνο αλλαγές στη μάσκα για να επισημαίνει τη διαφορά του, διακοσμημένο με έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο, αυτό το LCV είναι επιπλέον το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Nissan που παρουσιάζεται επίσημα από τη νέα οικογένεια των «…star»: Interstar, Primastar και Townstar.

Nissan Townstar

Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι ίδια με το γαλλικό μοντέλο. Έτσι, το νέο Townstar είναι ντυμένο στα «Renault» και έχει τον ίδιο εξοπλισμό, αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λεπτομέρειες των στάνταρ ή προαιρετικών στοιχείων, ούτε οι τιμές.

Το ίδιο ισχύει και για τα πολλά βοηθήματα ασφαλείας και τα βοηθήματα οδήγησης που μπορούν να τοποθετηθούν στο γιαπωνέζικο κόμπακτ βαν: Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, παρακολούθηση λωρίδας κυκλοφορίας, ανάγνωση πινακίδων του ΚΟΚ, εποπτεία τυφλών σημείων… Για πρώτη φορά μάλιστα, η Nissan ενσωματώνει το Round View Monitor με τέσσερις κάμερες στον εξοπλισμό του Townstar, παρέχοντας προβολή 360° γύρω από το αυτοκίνητο.

Nissan Townstar

Από την πλευρά της χρηστικότητας, έχουμε να κάνουμε με κλασικά πράγματα. Ο όγκος φόρτωσης είναι 3,3 m³ και φτάνει τα 3,9 m³ με το περιστρεφόμενο εμπρός διάφραγμα.

Το ωφέλιμο φορτίο ανακοινώνεται στα 800 κιλά, δυνατότητα που αντιστοιχεί στο μέγιστο που επιτυγχάνεται με την επιλογή ενισχυμένου ωφέλιμου φορτίου. Οι δύο ασύμμετρες πίσω πόρτες με άνοιγμα 180°, καθώς και η συρόμενη πλευρική πόρτα είναι στάνταρ.

Nissan Townstar

Το Nissan Townstar έρχεται στην αγορά με ένα «μοναδικό» χαρακτηριστικό: Δεν έχει μοτέρ ντίζελ για να επιλέξεις! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan, το Townstar θα διατίθεται μόνο με δύο συστήματα κίνησης: Έναν βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό σύστημα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα επαγγελματικό βαν δεν θα περιλαμβάνει κινητήρα ντίζελ στην γκάμα του. Το στοίχημα της Nissan είναι τολμηρό, ειδικά σε χώρες όπως και η δική μας που το ντίζελ παραμένει ο βασιλιάς των επαγγελματικών.

Nissan Townstar

Τo θερμικό κομμάτι της γκάμας του νέου Townstar λοιπόν αναλαμβάνει ένας 1.300άρης βενζινοκινητήρας, με 130 άλογα και 240 Nm, σύμφωνος με το πρότυπο Euro 6d-Full. Κινητήρας γνωστός ήδη από το Kangoo Van. 

Μάλιστα, η Nissan δίνει έμφαση κυρίως στην ηλεκτρική έκδοση του νέου βαν της. Αυτή η έκδοση EV είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 44 kWh, με ηλεκτρομοτέρ 122 ίππων και 245 Nm, και με αυτονομία 285 km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. 

Σημειώστε ότι το ηλεκτρικό Townstar δεν έχει τη φυσική εμφάνιση της βενζινοκίνητης έκδοσης, καθώς ενσωματώνει -και μόνο αυτό-, ορισμένα αισθητικά στοιχεία του Nissan Ariya, του ηλεκτρικού crossover της φίρμας. Αυτό συμβαίνει με τον αεροδυναμικό εμπρός προφυλακτήρα, τη σχεδίαση των φώτων ημέρας και τα full Led φώτα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube