Επίσημο: Νέο Nissan LEAF e+ με πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα

Επίσημο: Νέο Nissan LEAF e+ με πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα

Η νέα έκδοση του ηλεκτροκίνητου Nissan έχει αυξημένη ισχύ και ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία που φθάνει τα 364 km.

Η Nissan παρουσίασε στην έκθεση CES του Las Vegas τη νέα και πιο αποδοτική έκδοση Nissan LEAF e+ επεκτείνοντας τη γκάμα του πρώτου σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητου μοντέλου στον κόσμο.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση της νέας έκδοσης αφορά τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 160 kw (215 PS) και 34,7 kgm ροπής. Η αύξηση της ισχύος κατα 45% σε σύγκριση με τη βασική έκδοση του LEAF, έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένες επιδόσεις - για παράδειγμα το μοντέλο έγινε 13% γρηγορότερο στην επιτάχυνση από τα 80-120 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα αυξήθηκε επίσης κατα 10%.

Η μπαταρία 62 kWh με 55% μεγαλύτερη χωρητικότητα και 25% μεγαλύτερη πυκνότητα, σε συνδυασμό με τον πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία 364 km (έναντι 241 km του βασικού LEAF). Παράλληλα, χάρη στο νέο σύστημα Quick Charging με ταχυφορτιστή 70 kW (έως και 100 kW), η μπαταρία του LEAF e+ φορτίζει στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται το απλό LEAF με φορτιστή 50 kW. 

Εξωτερικά, το LEAF e+ ξεχωρίζει χάρη στην ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια V-Motion με μπλε λεπτομέρειες και το έμβλημα e+ δίπλα από τη θύρα φόρτισης. Στο εσωτερικό, το LEAF e+ απέκτησε μεγαλύτερη οθόνη 8 ιντσών με βελτιωμένο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας (NissanConnect) και διεπαφή που θυμίζει smartphone.

nissan

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPILOT Assist (που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και κρατά το αυτοκίνητο στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας), πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και τη λειτουργία e-Pedal mode που επιτρέπει την οδήγηση με χρήση μόνο του πεντάλ γκαζιού.

Από το 2010 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του Nissan LEAF, η σειρά έχει σημειώσει πάνω από 380.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Η εμπορική διάθεση του νέου LEAF e+ αναμένεται να ξεκινήσει από την Ιαπωνία μέσα στον Ιανουάριο, με την αγορά των ΗΠΑ να ακολουθεί την άνοιξη του 2019 και την Ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του έτους. Η Nissan προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για την μπαταρία όλων των εκδόσεων του LEAF.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube