Επίσημο: Νέο Nissan Juke Hybrid

Επίσημο: Νέο Nissan Juke Hybrid

Το Nissan Juke θα προσθέσει στη γκάμα του αργότερα μέσα στο έτος, ένα νέο υβριδικό σύστημα που υπόσχεται δυναμικές επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση.

Το δημοφιλές B-SUV της Nissan, το Juke, θα προσθέσει σύντομα στην γκάμα του μια νέα υβριδική έκδοση που υπόσχεται δυναμικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές ρύπων και χαμηλή κατανάλωση.

Το νέο υβριδικό σύστημα της Nissan αποτελείται από ένα θερμικό μοτέρ 1,6 lt με ισχύ 94 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 49 PS, προσφέροντας στο Juke Hybrid συνδυαστική ισχύ 142 PS. Η Nissan υπόσχεται κατανάλωση 5,2 l/100 km και εκπομπές ρύπων στα 118 g/km.

Το υβριδικό σύστημα είναι προϊόν συνεργασίας της Nissan και της Renault. O Ιάπωνας κατασκευαστής παρέχει το θερμικό μέρος και το ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ το Billancourt εξοπλίζει το αυτοκίνητο με το κιβώτιο, την υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh και τη μίζα-γεννήτρια υψηλής τάσης 15 kW.

Nissan Juke Hybrid

Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων που περιλαμβάνει τέσσερις σχέσεις για το θερμικό μοτέρ και δύο σχέσεις για τον ηλεκτροκινητήρα. To Juke Hybrid εκκινεί από στάση αμιγώς ηλεκτρικά πάντα, ενώ μπορεί να κινηθεί χωρίς τη βοήθεια του θερμικού μοτέρ με ταχύτητες έως 55 km/h. H Nissan υπόσχεται ότι το 80% της αστικής μετακίνησης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λειτουργία EV. Την τελευταία μπορεί να διαλέξει ο οδηγός εάν επιθυμεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, όσο βέβαια το επιτρέπει η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος έχουν γίνει βελτιώσεις κάτω από τον προφυλακτήρα, ενώ πίσω έχει ανασχεδιαστεί η μικρή αεροτομή με σκοπό τη μείωση της οπισθέλκουσας. Επίσης, τη νέα έκδοση του Juke κοσμούν οι λογότυποι Hybrid στο πορτμπαγκάζ, στις εμπρός πόρτες και στην γρίλια, η οποία φιλοξενεί πλέον το ανανεωμένο έμβλημα της Nissan.

Το Nissan Juke Hybrid θα εξοπλίζεται με ζάντες 17". Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε μεγαλύτερες δίχρωμες 19" προερχόμενες από το μεγαλύτερο Ariya.

Nissan Juke Hybrid

Εσωτερικά, ο πίνακας οργάνων έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές έτσι ώστε να πληροφορεί τον οδηγό για την ροή ενέργειας και την κατάσταση του υβριδικού συστήματος.

Τέλος, 68 lt από τον χώρο αποσκευών έχουν θυσιαστεί και στη θέση τους βρίσκεται πλέον η μπαταρία 1,2 kWh. Κάτι που σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών είναι πλέον 354 lt. Oι  χώροι για τους επιβάτες δεν έχουν επηρεαστεί συγκριτικά με τις συμβατικές εκδόσεις του Juke.

H νέα υβριδική έκδοση του Νissan Juke θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά αργότερα μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube