Οι πρώτες δοκιμές του Nissan Ariya στους δρόμους της Ιαπωνίας [video]

Οι πρώτες δοκιμές του Nissan Ariya στους δρόμους της Ιαπωνίας [video]

Το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Nissan, το Ariya, ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξής του στους δρόμους της Ιαπωνίας.

To Nissan Ariya διανύει τα πρώτα χιλιόμετρα του στους δρόμους του Atsugi στην Ιαπωνία και μπαίνει στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής του, λίγο πριν λανσαριστεί στην αγορά.

Το Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Nissan. Θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που ανέπτυξε η Nissan για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο εκφράζει παράλληλα τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η ιαπωνική φίρμα στα μελλοντικά της οχήματα, αλλά και το όραμα της για μηδενικές εκπομπές ρύπων και θανατηφόρα ατυχήματα, που θα επιτευχθεί μέσα από τις νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει.

Ariya

Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive και Intelligent Integration), το Ariya συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προσφέροντας σύμφωνα με τη Nissan μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ariya θα διατεθεί συνολικά σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος (218 PS, 242 PS, 279 PS, 306 PS και 394 PS) με δύο μεγέθη μπαταρίας (63 kWh και 87 kW), και αυτονομία που κυμαίνεται από 340 km έως και 500 km ανάλογα με την έκδοση (WLTP). Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση έως και 130 kW.

Οι δύο λιγότερο ισχυρές εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις συνδυάζονται με το νέο σύστημα e-4ORCE της Nissan που έχει τη δυνατότητα ενεργής κατανομής της ροπής και της ανάκτησης ενέργειας και στους τέσσερις τροχούς.

Η Nissan κάνει λόγω για εξαιρετικό κράτημα του Ariya στο δρόμο χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και την σχεδόν ιδανική κατανομή του, αλλά και τη ρύθμιση της ανάρτησης (πολλαπλών συνδέσμων πίσω) που συνδυάζει σταθερότητα και άνεση. Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε τρία προγράμματα οδήγησης - Standard, Sport και ECO ενώ στα τετρακίνητα μοντέλα υπάρχει και η λειτουργία Snow.

ariya

Το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται φυσικά με την τελευταία γενιά συστημάτων υποβοήθησης της Nissan, όπως το ProPILOT που προσφέρει δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, το ProPILOT Park που βοηθά στο παρκάρισμα σε συνδυασμό με την περιμετρική θέαση Intelligent Around View Monitor και το e-Pedal που επιτρέπει οδήγηση με χρήση μόνο του ενός πεντάλ.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube