Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce το 2016

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce το 2016

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της στις πωλήσεις στα 113 χρόνια ύπαρξής της πέτυχε η Rolls-Royce με περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα.

Το 2016 απετέλεσε χρυσορυχείο για την ιστορική βρετανική φίρμα, καθώς οι άνθρωποι από το Crewe παρέδωσαν συνολικά 4.011 αυτοκίνητα σε πελάτες περισσότερες από 50 χώρες.

Η εντυπωσιακή αυτή επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της Rolls-Royce και αντιπροσωπεύει αύξηση 5% συγκριτικά με τα αποτελέσματα του 2015. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση 2015/2016 ήταν η Ιαπωνία με 51%, η Γερμανία με 30% και οι ΗΠΑ με 10%. Η συνολική ποσοστιαία αύξηση ανά τις ηπείρους ήταν 12% για την Αμερική, 28% για την Ευρώπη και 5% για την Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού. Να πούμε εδώ ότι σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός από αυτή της Μέσης Ανατολής που όμως παραμένει η τρίτη ισχυρότερη περιοχή για το Βρετανό κατασκευαστή.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη που κατήγαγε η Rolls-Royce οφείλεται εν πολλοίς στην άφιξη μοντέλων όπως οι νέες Dawn Drophead, Wraith Black Badge και Ghost Black Badge. Συμμετοχή στην επιτυχία αυτή είχε ακόμη η πολύ δραστήρια αντιπροσωπεία της Rolls-Royce στο Dubai. Η ανάπτυξη συνεισέφερε και αντίστροφα στη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας, στελέχη που επάνδρωσαν τα Home of Rolls-Royce και το νέο Rolls-Royce Technology and Logistics Center που άνοιξαν στο Bognor Regis.

«Αυτή το αποτέλεσμα δηλώνει εμφατικά τη διεθνή γοητεία που ασκούν τα καλύτερα προϊόντα της βρετανικής πολυτέλειας στους πιο απαιτητικούς μεγαλοσχήμονες του κόσμου», είπε ο Torsten Müller-Ötvös, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το 2016 αποδείχτηκε ο τέλειος χρόνος για να υπογράψουμε τος επιτυχές πρώτο κεφάλαιο στην αναγέννηση της Rolls-Royce».

Αλλά το 2016 δεν είναι παρά μόνο η αρχή για τον υπό ανάπτυξη κατασκευαστή. Στα επόμενα δύο χρόνια, θα δούμε την άφιξη του νέου SUV της εταιρείας, του Cullinan, και της νέας Phantom που θα κάνει το ντεμπούτο της στο τέλος του 2017.

[Πηγή Rolls-Royce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube