Επίσημο: Νέα Mercedes-Maybach S-Class [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Maybach S-Class [video]

Η πιο πολυτελής S-Class φέρει το έμβλημα της Maybach.

H Mercedes παρουσίασε σήμερα την απόλυτη ναυαρχίδα της γκάμας της, την Mercedes-Maybach S-Class η οποία αποτελεί την κορυφαία και πιο πολυτελή έκδοση της νέας γενιάς S-Class. Με αυτό το μοντέλο ο κατασκευαστής από τη Στουτγκάρδη θα ανταγωνιστεί τις Rolls-Royce Ghost και Bentley Flying Spur στην κατηγορία των υπερπολυτελών σεντάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class [video]

Η νέα Maybach έχει επιβλητικό μεταξόνιο 3396 mm, το οποίο είναι κατά 180 mm μακρύτερο από την έκδοση Long Wheelbase. Εκτός από το αυξημένο μήκος, ξεχωρίζει από την S-Class χάρη στη νέα γρίλια που φέρει την επιγραφή Maybach, το χρωμιωμένο πλαίσιο και φόντο στις εισαγωγές άερα, τη διακοσμητική λωρίδα από χρώμιο στο καπό, το επιπλέον παράθυρο στο προφίλ, το λογότυπο Maybach στα C-pillars, τα σχέδια τροχών και την προαιρετική διχρωμία του αμαξώματος με τη διαδικασία βαφής να γίνεται στο χέρι και να διαρκεί μια εβδομάδα.

Maybach

Οι μακρύτερες πίσω πόρτες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν με το πάτημα ενός κουμπιού - ή ακόμη και με χειρονομίες, ενώ αισθητήρες ελέγχουν αν είναν ασφαλές να ανοίξουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πίσω θέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των σχεδιαστών της γερμανικής φίρμας. Οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για τα γόνατα, βελτιωμένο σύστημα ενεργού noise cancelling, αυτόματα προσαρμοζόμενο εσωτερικό φωτισμό, κλιματιζόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ανεξάρτητα καθίσματα με πολλαπλές λειτουργίες μασάζ, θερμαινόμενα υποβραχιόνια και πάνελ στις πόρτες, ανακλινόμενα υποπόδια με μασάζ, ανακλινόμενα τραπεζάκια, ψυγείο για σαμπάνιες με ειδικά σχεδιασμένα ποτήρια, διπλή πανοραμική ηλιοροφή και το ηχοσύστημα Burmester® high-end 4D.

Στην καμπίνα έχουμε συνολικά πέντε οθόνες (!) - τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", δύο κεντρικές οθόνες αφής 12,3", δύο οθόνες 11,6" για τους πίσω επιβάτες και ένα αποσπώμενο τάμπλετ ανάμεσα στα καθίσματα. Όλες τους ενσωματώνουν την τελευταία έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes με προηγμένες φωνητικές εντολές. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας με επενδύσεις από δέρμα, ξύλο και μέταλο με ακόμα περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Maybach

Η ενεργή αερανάρτηση Airmatic είναι στάνταρ όπως και το σύστημα E-Active Control, εξασφαλίζοντας κορυφαία άνεση σε συνεργασία με τα συστήματα Road Surface Scan και Curve που προετοιμάζουν το όχημα για πιθανές ανωμαλίες στο οδόστρωμα ή στροφές. Έχουμε επίσης προαιρετική τετραδιεύθυνση που μειώνει τον κύκλο στροφής.

Από τη μακροσκελή λίστα προαιρετικού εξοπλισμού δεν θα μπορούσε να λείπει και το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Drive Pilot που σε ορισμένες συνθήκες προσφέρει εμπειρία αυτόνομης οδήγησης.

Maybach

Από πλευράς κινητήρα, η Mercedes-Maybach θα είναι διαθέσιμη είτε με τον ήπια υβριδικό twin-turbo V8 4,0 λίτρων, είτε με τον κορυφαίο twin-turbo V12 6,0 λίτρων που ταιριάζει και περισσότερο στον πληθωρικό χαρακτήρα της κατασκευής. Αργότερα θα ακολουθήσει και έκδοση plug-in hybrid που θα συνδυάζει εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα.

Η εμπορική πορεία της Mercedes-Maybach S-Class θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021, με τις τιμές να ανακοινώνονται πιο κοντά στην πρεμιέρα.

[Πηγή: Daimler]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube