Επίσημο: Νέα BMW Χ6 [video]

Επίσημο: Νέα BMW Χ6 [video]

Το Μόναχο αποκάλυψε την τρίτη γενιά του κουπέ SUV της, με ακόμη πιο αθλητικό look και αναμενόμενο εμπορικό λανσάρισμα στο τέλος του έτους. Γκάμα με τέσσερα μοτέρ από 265 έως 530 PS.

H πρώτη X6 λανσαρίστηκε το 2008 και για έντεκα χρόνια, ορισμένοι (κι εμείς) δεν καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα ενός κουπέ SUV. Η απάντηση της BMW θα μπορούσε να είναι: «Για να πουλάει αυτοκίνητα». Και παρόλο που η κατηγορία αυτή παραμένει τρόπον τινά περιθωριακή, κάθε άλλο παρά «άνθρακες» αποδείχτηκε ο θησαυρός. Έτσι μας προέκυψε η τρίτη γενιά της X6…

Ψυχογραφώντας κατά ένα τρόπο την αγορά, θέλουμε να πούμε ότι στους καταναλωτές που δεν άρεσε η X6 δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη με το καινούργιο μοντέλο, αλλά όσοι ήταν οπαδοί της θα την αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

BMW Χ6

Η σιλουέτα λοιπόν παραμένει η ίδια, με μια έντονα οπισθοκλινή οροφή, ένα ακόμη πιο κεκλιμένο πίσω κρύσταλλο και τον κυρίως όγκο του πορτμπαγκάζ τοποθετημένο ψηλά. Το γενικότερο στιλ της εξελίχτηκε με όλα τα νέα αισθητικά στοιχεία των μοντέρνων BMW εν αφθονία και με μπόλικο φρου-φρου.

BMW Χ6
Οι νικελένιες τρέσες και τα πλαίσια που εμφανίζονται όπου τοποθετείται ένα ξεχωριστό τμήμα στην καροσερί επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Προαιρετικά, μάλιστα αυτές που σχηματίζουν τη γρίλια στη μάσκα μπορούν να φωτίζονται κιόλας!

BMW Χ6
Στο πίσω μέρος, τα λεπτότερα φανάρια σβήνουν προς τα πλάγια και εσωτερικά στην πίσω πόρτα, σχεδόν ακουμπώντας στο σήμα της εταιρείας. Η X6 που βλέπετε είναι και η πιο κραυγαλέα αισθητικά, ούσα η έκδοση M Performance, με το ομώνυμο body kit.

BMW Χ6

H συνταγή της X6 δεν αλλάζει. Πρόκειται για μια κουπέ X5. Έτσι, στην καμπίνα βρίσκουμε το ταμπλό της X5, η οποία ανανεώθηκε το 2018. Φυσικά έχει υιοθετηθεί η πλειονότητα των τελευταίων εξελίξεων στα εσωτερικά της BMW, περιλαμβανομένης της κεντρικής οθόνης με την ψηφιακή απεικόνιση, κοντά στα όργανα ελέγχου. Αναμενόμενα, η προτεραιότητα δεν ήταν η δημιουργία άνετων και πρακτικών χώρων στην καμπίνα, παρόλο που το μεταξόνιο βελτιώθηκε κατά 4,2 πόντους, ενώ το αυτοκίνητο μάκρυνε 2,6 cm, ξεπερνώντας κατά μισό πόντο τα 4,93 m.

BMW Χ6
Πάντως, το πίσω κάθισμα διαιρείται με λόγο 40:20:40 κομίζοντας έναν αέρα πρακτικής διαμόρφωσης. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι 580 lt, νούμερο που ηχεί καλό στα αυτιά... αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο για ένα αυτοκίνητο πέντε μέτρων.

BMW Χ6

Με την ίδια λογική πως πρόκειται για μια κουπέ X5, η γκάμα των κινητήρων βρίσκεται κοντά σε αυτόν μεσαίου-μεγάλου SUV της BMW. O κατάλογος της βενζίνης ξεκινά με την 40i των 340 ίππων και αυτός του ντίζελ με την 30d των 265 ίππων. Ο εντυπωσιασμός στην γκάμα προέρχεται όπως είναι αναμενόμενο από τις παραλλαγές M Performance: Στη βενζίνη με την M50i με τον V8 των 530 PS και στο ντίζελ με την 6κύλινδρη M50d των 400 ίππων. Οπότε τι μας λείπει; Μια επαναφορτιζόμενη υβριδική X6. Οψόμεθα…

Η μετάδοση κίνησης είναι στάνταρ με το σύστημα xDrive σε όλους τους τροχούς όπως και το αυτόματο 8άρι σασμάν. Ένα πακέτο που, όσο δεν ανιχνεύεται απώλεια πρόσφυσης, στέλνει το 100% της ροπής του μοτέρ στον πίσω άξονα. Ένα διαφορικό με αυτόματο κλείδωμα, ένα μπλοκέ με άλλα λόγια, για τον πίσω άξονα, είναι διαθέσιμο στην έκδοση M Sport με το προαιρετικό πακέτο xOffroad.

BMW Χ6

Η X6 αναμένεται στην Ελλάδα από τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά οσονούπω θα ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών, μόλις η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώσει επισήμως την τιμή κάθε έκδοσης. Η εκτίμησή μας είναι ότι μια X6 xDrive30d θα κινηθεί γύρω από τις 110 χιλιάδες, μια Χ6 xDrive40i στις 135, ενώ μια Χ6 M50d στις 160 χιλιάδες.

Δεν γνωρίζουμε τα specs με τα οποία θα έρθει το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι το βασικό μοντέλο στην Ευρώπη θα διαθέτει δερμάτινο σαλόνι και από τα οδηγικά βοηθήματα, AEB. Αλλά το προσαρμοζόμενο cruise control και το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα είναι προαιρετικά. Η Χ6 θα μπορεί επίσης να εφοδιαστεί με προειδοποίηση για μη συμμόρφωση της προτεραιότητας και κίνηση ανάποδα στην κυκλοφορία. Επίσης, η αυτόματη όπισθεν είναι ένα πολύ πρακτικό σύστημα στην περίπτωση που κολλήσεις σε ένα μονόδρομο.

BMW Χ6

Κλείνοντας να πούμε ότι οι διαθέσιμες εκδόσεις για τις X6 xDrive30d και Χ6 xDrive40i είναι τρεις: Lounge, xLine και Μ Sport. Για τις Χ6 M50d και M50i η έκδοση είναι μία, η M Performance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube