Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQS SUV [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQS SUV [video]

H Μercedes-Benz παρουσίασε τη νέα ηλεκτρική της ναυαρχίδα, την EQS SUV, η οποία συνδυάζει την πολυτέλεια της σεντάν EQS σε ένα πιο ευρύχωρο και πιο πρακτικό πακέτο.

Η Mercedes-Benz διεύρυνε σήμερα την ηλεκτρική γκάμα της παρουσιάζοντας την EQS SUV. H νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα τoυ κατασκευαστή θα βασίζεται όπως και τα EQS και ΕQE στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΕVA. 

Το νέο ηλεκτρικό SUV του γερμανού κατασκευαστή έχει μήκος 5.125 mm, πλάτος 1.959 mm ύψος 1.718 mm και μεταξόνιο 3.210 mm.

Στον τομέα της σχεδίασης, η EQS SUV κινείται στην ίδια σχεδιαστική γλώσσα με το σεντάν αδελφάκι της. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η μεγάλη μαύρη γρίλια, ενώ οι λεπτοί προβολείς ενώνονται από μια λωρίδα φωτός LED. Στο πίσω μέρος, την πόρτα του πορτμπαγκάζ διασχίζει μια μπάρα φωτός που μετατρέπει τους πίσω προβολείς σε ένα ενιαίο κομμάτι.

Ο κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον συντελεστή οπισθέλκουσας αλλά φήμες θέλουν την EQS να είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στην κατηγορία του.

Mercedes-Benz EQS SUV

Στην βάση της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση 450+ με ένα μοτέρ στον πίσω άξονα ισχύος 360 PS και 568 Nm ροπής. Έπειτα συναντάμε την έκδοση 450 4ΜΑΤΙC με ένα μοτέρ στον κάθε άξονα και συνδυαστική ισχύ 360 PS και 800 Νm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση EQS 580 4MATIC με απόδοση 544 PS και 858 Νm ροπής.

Όλες οι εκδόσεις αντλούν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 107,8 kWh η οποία σε φορτιστή DC 200 kW μπορεί να πληρωθεί από 10% σε 80% σε μόλις 31 λεπτά. Η αυτονομία της EQS SUV κινείται ανάμεσα στα 500 km με 600 km. Ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας ή μπορεί να εμπιστευτεί την αυτόματη ρύθμιση D-Auto που αυξομειώνει την ανάκτηση ενέργειας ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Όσον αφορά το σασί, η EQS SUV χρησιμοποιεί ανάρτηση τετραπλών συνδέσμων εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Ενώ εξοπλίζεται επιπλέον με το σύστημα αερανάρτησης ΑirMatic. Η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί κατά 25 mm με την επιλογή ρύθμισης Off-Road και να μειωθεί κατά 15mm στη ρύθμιση Sport.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται ακόμα το σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο δίνει στους πίσω τροχούς δυνατότητα στροφής 4,5°. Για περισσότερη ευελιξία υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος για στροφή των πίσω τροχών σε γωνία 10°.

Mercedes-Benz EQS SUV

To εσωτερικό έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει τη μέγιστη άνεση στους επιβάτες, με την Mercedes-Benz να εγγυάται ότι έχει χρησιμοποιήσει υλικά υψηλής ποιότητας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3" και το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό έχει οθόνη αφής 12,8".

Ωστόσο, η κορυφαία ΕQS 580 εξοπλίζεται με το Hyperscreen το οποίο έχει πλάτος 1.410 mm και αποτελείται από μια οθόνη 12,3" στον πίνακα οργάνων, μια οθόνη αφής infotainment 17,7" και μία επιπλέον οθόνη 12,3" στην πλευρά του συνοδηγού. Τέλος, το θηριώδες ηλεκτρικό SUV σε αντίθεση με τον αντίπαλό του την BMW iX, θα είναι διαθέσιμο και σε 7θέσια διάταξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube