Επίσημο: Νέα Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid [video]

Επίσημο: Νέα Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid [video]

Η υβριδική ναυαρχίδα της γκάμας με 680 PS και τελική ταχύτητα 295 km/h.

Η Porsche παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις των Cayenne και Cayenne Coupe με το πρόθεμα Turbo S E-Hybrid που τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας των SUV επιδόσεων από τη Στουτγκάρδη.

Τα μοντέλα συνδυάζουν τον twin-turbo V8 4,0 λίτρων της Cayenne Turbo με απόδοση 550 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 PS που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Tiptronic S.. Σύμφωνα με την Porsche, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 680 PS και τα 900 Nm ροπής, ενώ η δύναμη μετατδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Porsche

Οι επιδόσεις του υβριδικού SUV των 2.535 kg είναι καταιγιστικές, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,8", τα 0-200 km/h να έρχονται σε 13,3" και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 295 km/h (βάζοντάς την στη λίστα με τα ταχύτερα SUV παραγωγής στον κόσμο).

Κάτω από τον χώρο αποσκευών βρίσκεται η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 14.1 kWh η οποία φορτίζει σε 2,4 ώρες μέσω φορτιστή 7,2 kW (έξι ώρες από οικιακή πρίζα 230 volts). Χάρη σε αυτήν, υπάρχει η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ με αυτονομία 40 km και τελική ταχύτητα έως 135 km/h. Όσο για τη μέση κατανάλωση, αυτή περιορίζεται στα 3,9 - 3,7 l/100 km (βενζίνη) και τα 19,6 -18,7 kWh/100 km (ηλεκτρική ενέργεια), ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 90–85 g/km.

Η Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid εξοπλίζεται με το γνωστό πακέτο Sport Chrono Package που προσφέρει επιλογές προγραμμα΄των οδήγησης (Hybrid Auto, Sport, Sport Plus), ενεργή ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Porsche Dynamic Chassis Control, σύστημα διαχείρησης ροπής Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus με κλείδωμα πίσω διαφορικού, σύστημα πέδησης Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), ενεργή αεροδυναμική και προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Porsche

Εξωτερικά τα μοντέλα ξεχωρίζουν από τις ζάντες ελαφρού κράμματος 21" (προαιρετικά 22"), τις μεγαλύτερες αεροτομές, τις επεκτάσεις των φτερών και των προφυλακτήρων στο χρώμα του αμαξώματος και φυσικά τα λογότυπα που προδίδουν την υβριδική τους φύση. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη με όλες τις ανέσεις και τα τεχνολογικά καλούδια που θα περίμενε κανείς από την κορυφαία Cayenne. Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει φώτα LED, θερμική κάμερα νυχτερινής όρασης, αυτόνομο παρκάρισμα Park Assist, πακέτο Porsche InnoDrive με ενεργό Cruise Control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση σήμανσης και αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης.

Εκτός από τις Cayenne Turbo S E-Hybrid και Cayenne Coupe Turbo S E-Hybrid, η εταιρεία παρουσίασε μια ακόμα υβριδική έκδοση, την Cayenne E-Hybrid Coupé με συνδυαστική απόδοση 462 PS και 700 Nm ροπής.

Οι νέες υβριδικές Cayenne είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία με τις τιμές τους στην αγορά των ΗΠΑ να ξεκινούν από τα $161.900 (144.693 ευρώ) ενώ  η Coupe κοστίζει επιπλέον $2.500 (2.234 ευρώ).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube