Επίσημο: Νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition [videos]

Επίσημο: Νέες BMW X5 M Competition και X6 M Competition [videos]

Τα αγαπημένα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών ανανεώθηκαν! Οι νέες X5 και X6 M, εφοδιασμένες με μοτέρ 4,4 λίτρων V8, αποδίδουν μέχρι 625 άλογα και χρειάζονται λιγότερο από 4” για το 0-100 km/h.

Φυσικά όλοι προσβλέπουν στην άφιξη της νέας M3, αλλά για το σπορ προσανατολισμό της φίρμας, εφέτος η BMW προτιμά να στοιχηματίσει στη μόδα: Στα SUV! Ύστερα λοιπόν από το ζευγάρι των X3 M και X4 M που λανσαρίστηκε στην αρχή του χρόνου, ήρθε η σειρά των X5 και X6 να μαγειρευτούν από το τμήμα Motorsport. Και στην Ελλάδα, αναμένουμε αποκλειστικά τα πιο πικάντικα μοντέλα της γκάμας, αυτά της έκδοσης Competition.

Όπως και στην M8 Competition, κάτω από το καπό των Χ5/Χ6 βρίσκουμε έναν κινητήρα V8, με χωρητικότητα 4,4 λίτρων και απόδοση 625 ίππων -οι στάνταρ X5/X6 M αποδίδουν από το ίδιο μοτέρ 600 άλογα. Ήγουν, 50 άλογα περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Η δε μέγιστη ροπή φτάνει και στις δύο εκδόσεις τα 750 Nm.

BMW X5 M Competition και X6 M Competition

Η παραπάνω απόδοση αρκεί για να εκτοξεύσει την X5 M Competition στα 100 km/h από στάση σε 3,9”, με την X6 M Competition να το πετυχαίνει την ίδια μέτρηση ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα. Σε αυτή την μέτρηση οι νέες X5/X6 M, βελτιώνουν την επίδοσή τους κατά τέσσερα δέκατα σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους.

Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά και για τα δύο αυτοκίνητα στα 250 km/h στη στάνταρ διαμόρφωση, αλλά μπορεί να ανέβει στα 290 km/h από τον κατάλογο των έξτρα.

Το 8κύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και το σύστημα τετρακίνησης xDrive, για να πετύχουν τη μέγιστη ελκτική πρόσφυση. Λόγω χαρακτήρα του αυτοκινήτου, η BMW δεν προέβλεψε οδηγική ρύθμιση που να στέλνει μόνιμα όλη τη ροπή στους πίσω τροχούς. Πάντως, υπάρχει διαφορικό που την κατανέμει μεταξύ των πίσω τροχών, ενώ, ειδικά για την έκδοση Competition, υπάρχει στάνταρ η σπέσιαλ ανάρτηση SelectDrive M Pro, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργό σύστημα αντιστρεπτικών.

Όσον αφορά την εικόνα, βρίσκουμε όλα τα βασικά στοιχεία που υπάρχουν σε μια σπορτίβ BMW: Μεγάλοι αεραγωγοί, διαχύτης, τετράμπουκη εξάτμιση, αεροδυναμικά σχεδιασμένοι καθρέφτες... Ειδικά μάλιστα στην έκδοση Competition, η χαρακτηριστική μάσκα με τις μεγάλες κάθετες μπαρέτες είναι βαμμένη μαύρη. Όσο για τις ζάντες, τα αυτοκίνητα φορούν στάνταρ 21” εμπρός και 22άρες πίσω.

Στην καμπίνα, οι Competition διαθέτουν πιο μπάκετ καθίσματα σε σχέση με τις στάνταρ X5/X6 Μ, με ενσωματωμένο προσκέφαλο, επενδύσεις τύπου κάρμπον και κόκκινο starter. Επιπλέον, το τιμόνι ενσωματώνει δύο κόκκινα κουμπιά που σου δίνουν πρόσβαση στις οδηγικές ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει.

Στην περίπτωση που είστε ενδιαφερόμενος, η BMW Hellas δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τιμή για τα αυτοκίνητα. Αλλά με δεδομένο ότι μια X5 M50i κοστίζει 142 χιλιάδες και η αντίστοιχη X6 λίγο παραπάνω από 147 χιλιάδες, εκτιμούμε ότι η νέα Χ5 Μ θα ξεκινά από τα 165 χιλιάρικα, ενώ η Χ6 Μ θα ξεπερνά σε τιμή εκκίνησης τα 170. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Απρίλιο του 2020, οπότε και ξεκινούν οι παραδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube