Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC Shooting Brake [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC Shooting Brake [video]

Δύο εβδομάδες ύστερα από την κουπέ, η CLA Shooting Brake απέκτησε επίσης την πιο ρωμαλέα εκδοχή της στο πρόσωπο της AMG 45 S, με 4κύλινδρο δίλιτρο μοτέρ 400+ ίππων.

Σε μόλις έξι μήνες, η νέα οικογένεια της CLA είναι ήδη πλήρης με την 4θυρη CLA Coupé, τη Shooting Brake και τις AMG. Εκείνο που απλώς έλειπε, ήταν η πιο ρωμαλέα εκδοχή του στέισον, οπότε και να τη. Στην γκάμα της θα υπάρχουν δύο εκδοχές ισχύος, η 45 και η 45 S, με πιθανότερη περίπτωση στην Ελλάδα να διατίθεται μόνο η δεύτερη και δυνατότερη.

Το αυτοκίνητο φορά φυσικά το νέο 4κύλινδρο μοτέρ των 2,0 lt που γνωρίζουμε ήδη από τις AMG A 45 και CLA 45. Με εκείνη την παραισθησιογόνο ισχύ των 421 PS, δηλαδή 40 ολόκληρα άλογα παραπάνω από την παλιά 45άρα. Η Mercedes-Benz δεν ξεχνά να επισημάνει ότι αυτό το μπλοκ συμπεριφέρεται σχεδόν όπως ένα ατμοσφαιρικό. Και για του λόγου το ασφαλές, να θυμίσουμε ότι τα 500 Nm της μέγιστης ροπής αποδίδονται σε ψηλό ρυθμό περιστροφής, στις 5.000 rpm. Νούμερα που εκτοξεύουν το αυτοκίνητο στα 270 km/h τελικής (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη) και δίνουν χρόνο 4,0” για το σπριντ των 0-100 km/h.

Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake

O δίλιτρος κινητήρας συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο σασμάν οκτώ σχέσεων που με τη σειρά του περνά την ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα 4MATIC όμως ανακατανέμει τη ροπή μεταξύ των αξόνων, αλλά και μεταξύ των πίσω τροχών, συνεχώς και ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και φορτίου. Επιπλέον, και εδώ υπάρχει οδηγική διαμόρφωση Drift που υποστηρίζει τις πλαγιολισθήσεις. Η παραπάνω διαμόρφωση πάει πακέτο με την απενεργοποίηση του ESP. Τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ είναι έξτρα εξοπλισμός στη CLA Shooting Brake 45 και διαθέτουν τρεις ρυθμίσεις.

Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake

Πριν όμως ο οδηγός πάρει τα όρη και τα άγρια βουνά, θα μπορούσε να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να διαμορφώσει κατά βούληση το αυτοκίνητο, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατότητες προσαρμογής. Το AMG Dynamic Select διαθέτει έξι βασικές ρυθμίσεις και άλλα υπό-μενού, τα οποία επεμβαίνουν και επηρεάζουν τον κινητήρα, το κιβώτιο, την απόσβεση, την εξάτμιση... Στις διαμορφώσεις υπάρχει και η λειτουργία «Individual» για μια ρύθμιση κυριολεκτικά «κατά κύρη».

Mercedes-AMG CLA 45 S Shooting Brake

Το bodykit της CLA 45 S Shooting Brake λογικά μεταφέρθηκε από την κουπέ. Έτσι κι εδώ υπάρχει η μάσκα με κατακόρυφες μπαρέτες και μεγάλα ανοίγματα στον προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος η 4μπουκη εξάτμιση. Το πλεονέκτημα όμως της παραλλαγής Shooting Brake είναι η ενισχυμένη αίσθηση φιλοξενίας, χάρη σε ένα, ας πούμε, χάτσμπακ-στέισον που αποκαλύπτει με το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας ένα πορτμπαγκάζ 505 λίτρων. Η πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης δε, βελτιώνεται σε αυτή τη δεύτερη γενιά της Shooting Brake, με μεγαλύτερο άνοιγμα. Στην καμπίνα, ο οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε σπέσιαλ σχεδιασμένα καθίσματα, το flat bottomed τιμόνι είναι αυτό που γνωρίζουμε από την Α 45, όπως και τα όργανα με την απεικόνιση «AMG».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube