Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake [video]

H έκδοση Shooting Brake της καινούργιας CLA έκανε ντεμπούτο στη Γενεύη, δύο μήνες μόλις ύστερα από τη βασική 4πορτη κουπέ. Αισθητικά δεν υπάρχει έκπληξη, με τη σιλουέτα της να πατά στης προηγούμενης.

Λίγες εβδομάδες ύστερα από την παρουσίαση της 4θυρης CLA Coupé, η δεύτερη γενιά της CLA λανσαρίστηκε και σε fancy στέισον. Και πλέον αποτελεί τη μόνη βερσιόν Shooting Brake στη Mercedes-Benz, από τη στιγμή που εγκαταλείφθηκε αυτός ο τύπος αμαξώματος στη CLS. Από την άλλη πλευρά, αυτή η CLA δεν θα φιγουράρει μόνη της στην αγορά, καθώς σε αυτή τη niche κατηγορία το νέο Kia Proceed είναι επίσης ένα shooting brake.

Προφανώς και στη νέα CLA Shooting Brake έχουμε εμπρός μας την ίδια σιλουέτα με του παλιού μοντέλου, με μια πλευρική γυάλινη επιφάνεια που ορίζεται στο πάνω μέρος από ένα τόξο, με οπισθοκλινή οροφή και με έντονα κεκλιμένη πίσω πόρτα και κρύσταλλο. Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο αισθητικά αναφέρεται απόλυτα στη νέα CLA Coupé: Τα φώτα είναι αιχμηρά και εισβάλλουν στην πίσω πόρτα, η οποία δεν φιλοξενεί την πινακίδα κυκλοφορίας που βρίσκεται πλέον στον προφυλακτήρα. Εμπρός, κατά το ίδιο μοτίβο, η μάσκα είναι πιο χαμηλά.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι ταυτόσημο με του κουπέ, στα 4,69 m, ον πέντε πόντους μακρύτερο από το παλιό μοντέλο. Το ύψος είναι επίσης σχεδόν το ίδιο, με ελάχιστα χιλιοστά διαφορά, στα 1,44 m. Στο πορτμπαγκάζ υπάρχει ένα μικρό κέρδος σε σύγκριση με το παλιό μοντέλο, κατά 10 lt, ανεβάζοντας πλέον τη χωρητικότητα στα 505 λίτρα. Μέγεθος που τη φέρνει στα 45 λίτρα περισσότερο σε σχέση με νέα CLA Coupé. Πρόκειται για καλή χωρητικότητα, αν και λίγο μικρή για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Η προτεραιότητα φυσικά έχει δοθεί στο στιλ, ακόμη και αν η πίσω πόρτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πιο πρακτικό αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος σε σύγκριση με την προηγούμενη Shooting Brake, για να διευκολυνθεί η φόρτωση, χάρη στα φώτα που χωρίζονται σε δύο μέρη: Πολύ πιο φαρδύ άνοιγμα που έφτασε στα 87,1 cm αντί των 63,5.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Το ταμπλό προέρχεται από την A-Class, με τις ακριβές εκδόσεις να εξοπλίζονται με τις δύο εν σειρά οθόνες των 10,25 ιντσών. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί επίσης με το εξαιρετικά προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX, περιλαμβανομένης της πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητα -η οθόνη εμφανίζει εικόνες από μια κάμερα που βρίσκεται εμπρός πάνω στην οποία ενσωματώνονται οι πληροφορίες πλοήγησης- και έξυπνες φωνητικές εντολές, με το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται λέγοντάς του «Hey Mercedes».

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Η νέα CLA Shooting Brake μπορεί επίσης να φορτωθεί με βοηθήματα οδήγησης, όπως για παράδειγμα με cruise control που ελέγχει ταχύτητα και απόσταση χρησιμοποιώντας το GPS ή βοήθημα για προσπέραση. Από πλευράς κινητήρων, το αυτοκίνητο αναγγέλλεται επί του παρόντος με δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο 225 ίππων που συνδυάζεται με το 7τάχυτο σασμάν διπλού συμπλέκτη. Περισσότερα μοτέρ θα εμπλουτίσουν την γκάμα κατά το εμπορικό λανσάρισμα της νέας CLA Shooting Brake που είναι  προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube