Επίσημο: Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder [video]

Επίσημο: Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder [video]

Η γκάμα της Huracán εμπλουτίζεται με μια νέα ανοιχτή και πισωκίνητη έκδοση.

Όπως μας είχε προετοιμάσει πριν από λίγες μέρες, η Lamborghini παρουσίασε σήμερα ένα νέο μοντέλο το οποίο τελικά δεν είναι η πολυαναμενόμενη έκδοση επιδόσεων της Huracan αλλά η Huracán Evo RWD Spyder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracán Evo

Με την Huracán Evo RWD Spyder, η Lamorghini επεκτείνει τη γκάμα του μικρού της υπεραυτοκινήτου δίπλα στην επίσης πισωκίνητη Huracán Evo RWD, και στις τετρακίνητες Huracán Evo και Huracán Evo Spyder.

Σχεδιαστικά όπως αναμενόταν το μοντέλο φορά τον προφυλακτήρα της Huracán Evo RWD που έχει διαφορετικές εισαγωγές αέρα από τις τετρακίνητες εκδόσεις. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι ίδια με την τετρακίνητη Huracán Evo Spyder, αν εξαιρέσουμε τον διαφορετικό πίσω διαχύτη που είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος. Οι ζάντες 19" Kari φορούν ελαστικά Pirelli P Zero ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες 20" που μπορούν να συνδυαστούν με carbon-κεραμικά φρένα.

Lamborghini

Η μαλακή αναδιπλόυμενη οροφή που είναι διαθέσιμη σε διάφορες αποχρώσεις, ανοίγει σε 17" με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται και εν κινήσει, όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 50 km/h. Ο μηχανισμός της οροφής έχει αυξήσει το βάρος του μοντέλου στα 1.509 kg (+120 kg) ενώ έχει διατηρηθεί η κατανομή 40/60 ανάμεσα στους δύο άξονες. 

Όπως και στην κλειστή έκδοση, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 5,2 λίτρων αποδίδει 610 PS και 560 Nm (έναντι των 640 PS και 600 Nm της τετρακίνητης Huracán Evo Spyder). Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τη βοήθεια του συστήματος Performance Traction Control System (P-TCS), ενώ ο οδηγός έχει πρόσβαση στα προγράμματα οδήγησης Strada, Sport ή Corsa από τον επιλογέα ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management).

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,5" (+0,2" σε σχέση με την κλειστή πισωκίνητη έκδοση), τα 0-200 km/h σε 9,6" (+0,3") ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 324 km/h (-1 km/h).

Η τιμή της Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder στην Ευρώπη ξεκινά από τα 175.838 ευρώ (προ φόρων), με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube