Επίσημο: Lamborghini Huracán Evo Spyder

Επίσημο: Lamborghini Huracán Evo Spyder

Το υπεραυτοκίνητο των 640 PS τώρα και με μαλακή αναδιπλόυμενη οροφή.

Μετά από την παρουσίαση της Huracán Evo τον περασμένο Ιανουάριο, η Lamborghini ανακοίνωσε τη νέα Huracán Evo Spyder η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης.

Αισθητικά, η Huracán EVO Spyder απέκτησε το νέο εμπρός προφυλακτήρα της κλειστής έκδοσης που προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική, όπως και την ανασχεδιασμένη ουρά που παραπέμπει στην Performante. Το μοντέλο που παρουσιάζεται στη Γενεύη έχει τη νέα εξωτερική απόχρωση Verde Selvans και τις νέες ζάντες Aesir 20" με ελαστικά Pirelli P Zero.

 

Lamborghini Huracan Evo Spyder

Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει 640 PS στις 8.000 rpm και 61,1 kgm ροπής στις 6.500 rpm και συνεργάζεται με κιβώτιο σχέσεων. Το βάρος των 1.542 kg (+120 kg σε σύγκριση με την Coupe) σημαίνει πως η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι 2,41 kg/hp (έναντι 2,22 kg/h της Coupe). Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,1" (+0,2 πιο αργά σε σύγκριση με την κλειστή έκδοση), το 0-200 km/h απαιτεί 9,3" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Lamborghini Huracan Evo Spyder

Η ηλεκτρουδραυλική αναδιπλόυμενη μαλακή οροφή χρειάζεται 17" για να ανοίξει σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h ενώ το πίσω παράθυρο μπορεί να κατεβεί ανεξάρτητα επιτρέποντας στον οδηγό να απολαύσει τον ήχο του V10. Χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική, η Huracán EVO Spyder είναι πάνω από πέντε φορές καλύτερη στην παραγωγή κάθετης δύναμης αλλά και στην αποδοτικότητα σε σύγκριση με την πρώτη Huracán Spyder, παρουσιάζοντας χαμηλότερα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με την εξελιγμένη ανάρτηση magneto rheological, βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης, αισθητήρες Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) version 2.0 και σύστημα διεύθυνσης Lamborghini Dynamic Steering (LDS). Επιπλέον, η τετραδιεύθυνση και το torque vectoring ελέγχονται ηλεκτρονικά από το σύστημα Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) το οποίο αναγνωρίζει το οδηγικό στυλ του ιδιοκτήτη ο οποίος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Strada, Sport και Corsa από το  σύστημα ANIMA. 

Lamborghini Huracan Evo Spyder

Στο εσωτερικό που πλέον βρίσκεται σε κοινή θέα, βρίσκεται μια οθόνη αφής 8,4" με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας HMI που υποστηρίζει Apple Carplay και αναγνώριση χειρονομιών. Επίσης διατίθενται επενδύσεις από Alcantara και δέρμα, με ραφές στην απόχρωση του αμαξώματος.

Η παραδόσεις των πρώτων Lamborghini Huracán EVO Spyder θα ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2019 με προτεινόμενη τιμή 202.437 ευρώ για την αγορά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube