Επίσημο: Jeep Wrangler Rubicon 392 με κινητήρα V8 [video]

Επίσημο: Jeep Wrangler Rubicon 392 με κινητήρα V8 [video]

Το ταχύτερο Jeep Wrangler με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5"!

Περίπου τέσσερις μήνες μετά από την πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωτοτύπου, η Jeep παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Wrangler Rubicon 392, δηλαδή της ισχυρότερης και ταχύτερης έκδοσης του εμβληματικόυ 4x4 που φορά κινητήρα V8 για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.

Κάτω από το καπό του Jeep Wrangler Rubicon 392 βρίσκεται ο V8 6,4 λίτρων που αποδίδει 470 PS και 637 Νm. Ο κινητήρας έχει μπλοκ από χυτοσίδηρο, κεφαλή από αλουμίνιο, δύο μπουζί ανά κύλινδρο, μεταβλητό χρονισμό, βαλβίδες εξαγωγής με νάτριο, κούφιες βαλβίδες εισαγωγής, σύστημα εισαγωγής Hydro-Guide, σύστημα ψύξης του λιπαντικού και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Όπως σε όλα τα Wrangler, η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς (σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac) μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 4,5" (launch control) ενώ το ταχύτερο Wrangler ολοκληρώνει το τετρακοσάρι σε 13"!

Εκτός όμως από τις εντυπωσιακές επιδόσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας, το Wrangler Rubicon 392 διατηρεί τις εκτός δρόμου δυνατότητες των υπόλοιπων εκδόσεων. Εξοπλίζεται με άξονες Dana 44, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά, αλουμινένια αμορτισέρ της FOX, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 50 mm και πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων για μέγιστη πρόσφυση σε κάθε έδαφος. Οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι 44,5ο, 22,6ο και 37,5ο αντίστοιχα, ενώ το όχημα έχει δυνατότητα κίνησης σε νερό βάθους 825 mm.

Jeep Wrangler Rubicon 392

Σχεδιαστικά, το κορυφαίο Wrangler ξεχωρίζει από τη μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό η οποία συμβάλλει στην καλύτερη ψύξη του μοτέρ ενώ ακόμα και αν αυτή μπλοκαριστεί από λάσπη, φύλλα ή άλλα αντικείμενα υπάρχει δεύτερη δίοδος που επιτρέπει την ελεύθερη ροή του αέρα. Έχει επίσης ειδικά εμβλήματα 392, ζάντες 17", αφαιρούμενη οροφή και πόρτες, αναδιπλούμενο παρμρπίζ και πλούσιο εξοπλισμο που περιλαμβάνει το σύσημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect.

Το Jeep Wrangler Rubicon 392 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Β.Αμερικής με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube