Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept με κινητήρα V8

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept με κινητήρα V8

Το Jeep Wrangler γίνεται ακόμα ισχυρότερο βελτιώνοντας παράλληλα τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Ανήμερα της πρεμιέρας του Ford Bronco, η FCA παρουσίασε το πρωτότυπο Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept με κινητήρα V8 6,4 λίτρων για να κλέψει λίγο από τη δημοσιότητα του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του εμβληματικού της μοντέλου.

Ο κινητήρας V8 χωρητικότητας 6,4 λίτρων (392 cubic feet) αποδίδει 450 PS και 610 Nm που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενισχυμένου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και βελτιωμένου συστήματος τετρακίνησης. Σύμφωνα με την Jeep, η επιτάχυνση 0-97 km/h απαιτεί λιγότερο από 5", ένα εντυπωσιακό νούμερο για Wrangler.

Για ακόμα καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, το Wrangler απέκτησε εμπρός και πίσω άξονες Dana 44, κεντρικό διαφορικό Selec-Track, ηλεκτρικό κλείδωμα Tru-Lok εμπρός και πίσω διαφορικού, τροχοί 17" με θηριώδη εκτός δρόμου ελαστικά 37", αλουμινένια ελατήρια Fox και κιτ ανύψωσης της Mopar που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 51 mm στα 337 mm. Η εξάτμιση αλλάζει ήχο με το πάτημα ενός κουμπιού, καθιστώντας σαφές σε όλους πως αυτό το Wrangler είναι διαφορετικό.

Εκτός από τους τροχούς, το Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept ξεχωρίζει από το φουσκωμένο καπό με την εισαγωγή αέρα, την εξωτερική απόχρωση Granite Crystal, τους προφυλακτήρες από ατσάλι, το βαρούλκο της Warn, το προστατευτικό κάλυμμα του πατώματος, τις κομμένες πόρτες, την υφασμάτινη αναδιπλόυμενη οροφή και τα αφαιρούμενα πάνελ. Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ τιμόνι και νέα καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις Red Rock και χρυσές ραφές.

Η Jeep, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Wrangler Rubicon 392 να εξελιχθεί σε έκδοση παραγωγής. Αν αυτό συμβεί, τότε θα είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 1981 που ένα Jeep Wrangler φορά κινητήρα V8 - όπως το Jeep CJ με τον V8 5,0 λίτρων που απέδιδε 125 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube