Επίσημο: Ford Explorer ST

Επίσημο: Ford Explorer ST

Έκδοση επιδόσεων του αμερικανικού SUV με απόδοση 400 PS.

Πριν από λίγες μέρες είδαμε την έκτη γενιά του Explorer για την αμερικανική αγορά, όμως η Ford δεν αρκέστηκε σε αυτό παρουσιάζοντας δύο ακόμη εκδόσεις του - μια υβριδική και μια ST με σπορ προσανατολισμό.

Η διεύρυνση της γκάμας των ST σε μοντέλα SUV δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ξεκίνησε πέρυσι με το Ford Edge ST, όμως για πρώτη φορά βλέπουμε μια τέτοια έκδοση στο μεγαλύτερο Explorer.

Ford Explorer ST

Ο V6 κινητήρας 3.0 λίτρων EcoBoost αποδίδει για την περίσταση 400 PS και 57,4 kgm ροπής, τοποθετώντας το Explorer ST στην κορυφή της γκάμας από πλευράς ισχύος. Το μοτέρ συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Για μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία (όσο επιτρέπει το μέγεθος και το βάρος της κατασκευής), το επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης "Sport" προσφέρει πιο σφιχτή αίσθηση του τιμονιού, πιο επιθετική απόκριση από το γκάζι, διαφορετική χαρτογράφιση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και "ψηφιακά" ενισχυμένο ήχο στην καμπίνα. Η Ford δεν αποκάλυψε τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h όμως αναφέρει πως η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα αγγίζει τα 230 km/h.

Ford Explorer ST

Εξωτερικά, το Explorer ST ξεχωρίζει από την μαύρη γρίλια με το έμβλημα ST, τις ανασχεδιασμένες ποδιές σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών που περιλαμβάνονται στα πακέτα ST Street και ST Track μαζί με μεγαλύτερα φρένα και κόκκινες δαγκάνες.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές εντοπίζονται στα σπορ δερμάτινα καθίσματα, το flat-bottom τιμόνι με θερμαινόμενη στεφάνη, και τα εμβλήματα ST σε διάφορα σημεία, ενώ στάνταρ είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube