Ford Edge ST 2019 με αυτόματο 8άρι με εξίσωση στροφών

Ford Edge ST 2019 με αυτόματο 8άρι με εξίσωση στροφών

Το «ευρωπαϊκό» Edge ST είναι ντίζελ με διτούρμπινο EcoBlue με 238 άλογα και 8άρι σασμάν με τεχνολογία εξίσωσης των στροφών.

Λανσαρισμένη το 2015, η δεύτερη γενιά του Ford Edge θα είναι ακόμα καλύτερο αυτοκίνητο για το MY2019, τόσο για το αυτοκίνητο των ευρωπαϊκών όσο και των αμερικανικών ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Όπως ανακοίνωσε η Ford τον περασμένο Φεβρουάριο, η ανανέωση του μέσου κύκλου ζωής του αυτοκινήτου, έφερε την κατάργηση του αυτόματου 6αριού σασμάν, εις όφελος ενός νέου με οκτώ σχέσεις για υψηλότερη αποδοτικότητα. Επιπλέον, το Μπλε Οβάλ ενσωμάτωσε τεχνολογία εξίσωσης των στροφών στις αλλαγές για το 8άρι σασμάν. Με ενεργοποίησή της στη ρύθμιση «Sport» λειτουργεί τόσο με τη χρήση των paddle shifters όσο και αφήνοντας το λεβιέ στο D με το μετατροπέα ροπής να κάνει όλη τη δουλειά.

Στην Ευρώπη, το Edge στην έκδοση ST με το 8άρι σασμάν αφορά στο MY2019 το δίλιτρο διτούρμπινο τουρμποντίζελ EcoBlue των 238 PS και, παραδόξως, αποκλειστικά με το προσθιοκίνητο 150άρι με το ίδιο, αλλά μονοτούρμπινο μοτέρ. Αντίθετα, η βερσιόν των 190 ίππων του ίδιου πάλι μοτέρ με το ένα τούρμπο πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνο με χειροκίνητο 6άρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube