Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport [video]

Επίσημο: Bugatti Chiron Super Sport [video]

Η νέα έκδοση Super Sport της Bugatti Chiron κοστίζει €3,2 εκατομμύρια.

Μετά από το χθεσινό teaser, η Bugatti παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της υπεραυτοκίνητο που δεν είναι άλλο από την Chiron Super Sport η οποία συνεχίζει την παράδοση των Type 55 Super Sport (1955), EB 110 Super Sport (1993-1995) και Veyron 16.4 Super Sport (2010-2011).

Όσο και να δείχνουν όμοιες, η Bugatti Chiron Super Sport διαφέρει από την Chiron Super Sport 300+ (2019) ως προς τον πλουσιότερο εξοπλισμό και την τιμή, αφού κοστίζει €3,2 εκατ. έναντι €4,6 εκατ.

Bugatti

Σχεδιαστικά, η Super Sport έχει σχεδόν το ίδιο αμάξωμα με την Super Sport 300+ με τη διαφορά ότι διατίθεται σε διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις. Οι αλλαγές σε σχέση με την "απλή" Chiron περιλαμβάνουν τον προφυλακτήρα εμπρός με επιπέον πτερύγια στις εισαγωγές αέρα και νέο σπλίτερ, τα νέα φτερά με πλευρικές εσοχές και εννιά οπές σε κάθε πλευρά καθώς και την ανασχεδιασμένη ουρά που είναι μακρύτερη κατά 25 mm και έχει μεγαλύτερο διαχύτη, αεροδυναμικό πτερύγιο στο πίσω παρμπρίζ και τέσσερις απολήξεις τις εξάτμισης.

Διαφορετικές είναι οι πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την έκδοση, ενώ προαιρετικά διατίθενται και οι ελαφρύτερες ζάντες από μαγνήσιο της Chiron Pur Sport. Σε κάθε περίπτωση οι τροχοί φορούν τα ειδικά σχεδιασμένα και ενισχυμένα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που είναι και τα τα μοναδικά στον κόσμο με έγκριση για ταχύτητες έως 500 km/h.

Bugatti

Κίνηση στο μοντέλο δίνει ο quad-turbo W16 κινητήρας 8,0 λίτρων με 1.600 PS και 1.600 Nm που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη με μακρύτερες σχέσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αυξημένη ισχύς (+100 PS), το χαμηλότερο βάρος (-23 kg) και το πιο αεροδυναμικό αμάξωμα σε σχέση με την Chiron, χαρίζουν στην Super Sport καλύτερες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα η επιτάχυνση 0-200 km/h απαιτεί 5,8" και τα 0-300 km/h έρχονται σε 12,1". Όσο για την τελική ταχύτητα, είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 440 km/h για λόγους ασφαλείας. Να θυμίσουμε πως η Chiron Super Sport 300+ έπιασε τα 490,48 km/h σε δοκιμές της Bugatti.

Η παραγωγή της Bugatti Chiron Super Sport θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube