Επίσημο: Bentley Bentayga S [video]

Επίσημο: Bentley Bentayga S [video]

Μια σπορ έκδοση της Bentley Bentayga με τον κινητήρα twin-turbo V8.

Η Bentley παρουσίασε τη νέα Bentayga S με σπορ προσανατολισμό, που επεκτείνει τη γκάμα του υπερπολυτελούς SUV δίπλα στις εκδόσεις Hybrid, V8 και Speed.

Σχεδιαστικά, η Bentayga S ξεχωρίζει από τις εντυπωσιακές ζάντες 22", τα σκουρόχρωμα φώτα, τις μαύρες λεπτομέρειες (πλαίσια φωτιστικών σωμάτων, αεραγωγοί, πλαίσιο παραθύρων, καθρέφτες, διαχύτης, ράγες οροφής κτλ), την μεγάλη αεροτομή που προέρχεται από την Speed, τον διαχύτη που φιλοξενεί τετρταπλές απολήξεις της εξάτμισης οργανωμένες σε δύο οβάλ, καθώς και τα εμβλήματα "S".

Bentley Bentayga S

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 550 PS και 770 Nm - όσους δηλαδή και στην "απλή" Bentayga V8. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και του ενεργού συστήματος τετρακίνησης της Bentley. Σταθερές παραμένουν και οι επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,5" και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 km/h.

Οι ομοιότητες όμως σταματούν εδώ καθώς η Bentley κάνει λόγο για διαφορετικό σπορ στήσιμο της ανάρτησης που χαρίζει πιο δυναμική οδική συμπεριφορά στο θηριώδες SUV, έτσι ώστε να ταιριάζει και με τις αισθητικές επεμβάσεις της συγκεκριμένης έκδοσης. Έτσι, η ενεργή αερανάρτηση, το στάνταρ ηλεκτρονικό σύστημα Bentley Dynamic Ride και η διαχείριση της ροπής έχουν καλιμπραριστεί ώστε να μειώνονται ακόμα περισσότερο οι κλίσεις στις στροφές και να ευνοούνται οι επιδόσεις. Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα Sport (απο τα 8 συνολικά προγράμματα οδήγησης) η ανάρτηση γίνεται κατά 15% πιο σφιχτή, η απόκριση του γκαζιού πιο άμεση και το τιμόνι πιο κοφτερό.

Bentley Bentayga S

Στο εσωτερικό η Bentayga S είναι διαθέσιμη με τετραθέσια, πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη καθισμάτων. Παρόλο που η ατμόσφαιρα έχει γίνει πιο σπορ (κόκκινες ραφές, μεταλλικά στοιχεία σε ταμπλό και πόρτες, το έμβλημα S ραμμένο πάνω στα bucket καθίσματα, μαύρη οροφή από Alcantara και ψηφιακό πίνακα οργάνων από την έκδοση Speed), η αίσθηση της πολυτέλειας παραμένει έκδηλη με κορυφαίας ποιότητας υλικά και συναρμογή.

Η Bentley δεν έδωσε στη δημοσιότητα την αρχική τιμή της Bentayga S η οποία θα είναι ακριβότερη από την V8 και αρκετά φθηνότερη από την κορυφαία Speed.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube