Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga Speed

Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga Speed

Με σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις στον W12 κινητήρα των 635 ίππων.

Η Bentley ανανέωσε την Bentayga και τώρα παρουσιάζει επίσημα και την κορυφαία έκδοση Speed. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του πολυτελούς SUV που φορά τον γνωστό μας W12 των 6 λίτρων. Ωστόσο ο συγκεκριμένος κινητήρας διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες στοχεύουν στην μείωση της κατανάλωσης και κατ' επέκταση και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. 

Πλέον ο W12 twin-turbo διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ παράλληλα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφόρα δίχως ο οδηγός να πατά το γκάζι, το κιβώτιο απεμπλέκεται τελείως από τον κινητήρα αν έχει μέσα σχέση μεγαλύτερη της 5ης. Κατά τα λοιπά ο W12 αποδίδει 635 ίππους και ροπή 900 Nm σταθερά από τις 1.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ., όπως και στο παρελθόν, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε χρόνο 3,9" και τελική ταχύτητα 306 km/h. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ανταγωνισμού, η επίσημη τελική ταχύτητα της συγγενικής Lamborghini Urus που μέχρι πρότινος ήταν το ταχύτερο SUV είναι 305 km/h, ενώ της Porsche Cayenne Turbo S φτάνει τα 286 km/h.

ben

Η νέα Bentley Bentayga Speed εφοδιάζεται με σύστημα Torque Vectoring, ενώ προαιρετικά προσφέρεται σετ κεραμικών δίσκων, οι οποίοι είναι ελαφρύτεροι κατά 20kg σε σύγκριση με τους ατσάλινους και αντέχουν θερμοκρασίες μέχρι 1.000 °C.

Όπως σε όλες τις Bentayga διατηρείται το σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού, οι 8 επιλογές στυλ οδήγησης και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, όμως η ανάρτηση έχει πιο επιθετικό στήσιμο για καλύτερο κράτημα δεδομένου πάντα του όγκου και του χαρακτήρα της κατασκευής.

Επιπλέον, η λειτουργία Sport έχει επαναρυθμιστεί προσφέροντας καλύτερη απόκριση από τον κινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα Bentley Dynamic Ride, ενώ έχουμε και σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών δοκών, οι οποίες ελέγχονται ηλεκτρονικά.

bent

Εξωτερικά, η Bentayga Speed υπακούει στις αλλαγές που είδαμε στην ανανέωση του μοντέλου, όπως παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο μήνα. το ανανεωμένο μοντέλο έχει ελάχιστα κοινά μέρη με τον προκάτοχό του, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που εισήγαγαν οι Continental GT και Flying Spur.

Μπροστά βρίσκουμε ελαφρώς μεγαλύτερα διπλά φώτα matrix-LED οβάλ σχήματος που εκτείνονται προς τα μυώδη φτερά, πιο τετραγωνισμένη και όρθια γρίλια που καθορίζει τις γραμμές του καπό και νέο προφυλακτήρα με πιο δυναμικές γραμμές και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επίσης, οι νέοι θερμαινόμενοι υαλοκαθαριστήρες με 22 ενσωματωμένα πιτσιλιστήρια στον καθένα εξασφαλίζουν ότι θα έχετε καθαρό παρμπρίζ.

inter

Στο πίσω μέρος που έχει φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 20 mm, οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς χάρη στα νέα, αμυγδαλωτά φώτα LED που παραπέμπουν στην Continental GT και διαχωρίζουν το SUV από προτάσεις του ανταγωνισμού. Οι πτυχώσεις στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πιο έντονες με την ενσωματωμένη αεροτομή να αποτελεί συνέχεια των τονισμένων ώμων. Νέος είναι και ο προφυλακτήρας που πλέον φιλοξενεί την πινακίδα ανάμεσα στους μεγαλύτερους ανακλαστήρες και πάνω από τον διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ειδικά η Speed διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις από το σπορ bodykit, τους τροχούς των 22 ιντσών, τα μεγαλύτερα σπόιλερ, τα διακοσμητικά φιλέτα από carbon, τη μεγάλη matrix γρίλια και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό έχουμε σπορ καθίσματα με επένδυση από αλκαντάρα και τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη των 10,9 ιντσών του νέου συστήματος infotainment.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube