Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga Hybrid

Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga Hybrid

Αισθητικό και τεχνολογικό φρεσκάρισμα για την plug-in hybrid έκδοση της Bentayga.

Μετά από την παρουσίαση της ανανεωμένης Bentayga V8 και Bentayga Speed, η Bentley παρουσίασε και τη φρεσκαρισμένη Bentayga Hybrid.

Αυτό είναι το πρώτο από δύο PHEV της βρετανικής φίρμας που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021 στα πλαίσια της στρατηγικής εξηλεκτρισμού Beyond100 - ολόκληρη η γκάμα της Bentley θα αποτελείται από ηλεκτρικά ή plug-in hybrid μέχρι το 2026.

Bentley Bentayga Hybrid

Το μοναδικό εξηλεκτρισμένο υπερπολυτελές SUV στον κόσμο, όπως το αποκαλεί η Bentley, συνδυάζει twin-turbo βενζινοκινητήρα V6 3,0 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 449 PS και τα 700 Nm. Η συνδυαστική αυτονομία φτάνει τα 863 km ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 50 km (NEDC). Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,3 kWh και δυνατότητα φόρτισης 7,2 kWh.

Αισθητικά, η υβριδική έκδοση επωφελείται από το ανασχεδιασμένο και πιο μυώδες αμάξωμα ολόκληρης της γκάμας Bentayga που την καθιστά πιο ελκυστική από τον προκάτοχό της.

Bentley

Αντίστοιχα, το εσωτερικό με τις επενδύσεις από υλικά υψηλής ποιότητας έχει αναβαθμιστεί τεχνολογικά με τη νέα οθόνη αφής 10,9" που έχει υψηλότερη ανάλυση και καλύτερη συνδεσιμότητα (υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto) σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Bentley Hybrid Efficiency Navigation στέλνει απτικό ερέθισμα στον οδηγό μέσω του πεντάλ με στόχο τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας όταν το όχημα βρίσκεται σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία - κάτι που σύμφωνα με την έρευνα της Bentley συμβαίνει στην πλειοψηφία των μετακινήσεων των ιδιοκτητών της.

Η Bentley δεν ανακοίνωσε τις τιμές της ανανεωμένης Bentayga Hybrid που αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με του προκατόχου της.

[Πηγή: Bentley

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube