Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Bentley Bentayga [video]

Η Bentayga, το υπερπολυτελές SUV της Bentley, αποκτά τη νέα σχεδιαστή ταυτότητα της βρετανικής φίρμας.

Περίπου 5 χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στην αγορά, η Bentley παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Bentayga, η οποία φρεσκάρεται αισθητικά και τεχνολογικά για να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική της πορεία στην κατηγορία των υπερπολυτελών SUV. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 20.000 Bentayga, ενώ το 2019 το μοντέλο αφορούσε το 45% των συνολικών πωλήσεων της Bentley.

Εξωτερικά, το άπειρο μάτι δεν θα αντιληφθεί μεγάλες αλλαγές, όμως η αλήθεια είναι πως το ανανεωμένο μοντέλο έχει ελάχιστα κοινά μέρη με τον προκάτοχό του, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που εισήγαγαν οι Continental GT και Flying Spur.

Μπροστά βρίσκουμε ελαφρώς μεγαλύτερα διπλά φώτα matrix-LED οβάλ σχήματος που εκτείνονται προς τα μυώδη φτερά, πιο τετραγωνισμένη και όρθια γρίλια που καθορίζει τις γραμμές του καπό και νέο προφυλακτήρα με πιο δυναμικές γραμμές και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επίσης, οι νέοι θερμαινόμενοι υαλοκαθαριστήρες με 22 ενσωματωμένα πιτσιλιστίρια στον καθένα εξασφαλίζουν ότι θα έχετε καθαρό παρμπρίζ.

Bentley Bentayga facelift

Στο πίσω μέρος που έχει φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 20 mm, οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς χάρη στα νέα, αμυγδαλωτά φώτα LED που παραπέμπουν στην Continental GT και διαχωρίζουν το SUV από προτάσεις του ανταγωνισμού. Οι πτυγχώσεις στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πιο έντονες με την ενσωματωμένη αεροτομή να αποτελεί συνέχεια των τονισμένων ώμμων. Νέος είναι και ο προφυλακτήρας που πλέον φιλοξενεί την πινακίδα ανάμεσα στους μεγαλύτερους ανακλαστήρες και πάνω από τον διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα σχέδια τροχών και η εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.

Bentley Bentayga facelift

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια και οι επενδύσεις από αλουμίνιο, ξύλο και δέρμα. Στο ταμπλό με βρίσκουμε μια οθόνη αφής 10,9" με υπερ-υψηλή ανάλυση και αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με νέα χειριστήρια και πιο κομψούς αεραγωγούς του κλιματισμού να πλαισιώνουν το αναλογικό ρολόι. Επιπλέον έχουμε νέα κλιματιζόμενα καθίσματα (εμπρός-πίσω), νέες επενδύσεις στις πόρτες και νέο τιμόνι.

Οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από αυξημένο χώρο για τα γόνατα από +30 mm έως και +100 mm, ενώ έχουν πρόσβαση σε tablet 5" που επιτρέπει το χειρισμό των λειτουργιών του αυτοκινήτου (κλιματισμός, μασάζ, εσωτερικός φωτισμός κτλ). Όπως και πριν, η Bentayga διατίθεται με τετραθέσια, πενταθέσια και επταθέσια διάταξη. Όσον αφορά το ηχοσύστημα, ένα τομέα στον οποίο διακρίνεται η βρετανική φίρμα, έχουμε το βασικό Bentley Signature Audio με 12 ηχεία και 590 kW, και το προαιρετικό Naim for Bentley με 20 ηχεία και 1.780 kW.

Bentley Bentayga facelift

Κάτω από το καπό της Bentayga παραμένει ο κινητήρες twin-turbo V8 4,0 λίτρων με 550 PS και 770 Nm που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,5" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h.

Όπως και πριν, το μοντέλο εξοπλίζεται με ενεργή ανάρτηση και το ηλεκτρονικό σύστημα Bentley Dynamic Ride για μείωση των κλίσεων στις στροφές. Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έως και 8 λειτουργίες οδήγησης (4 για εντός δρόμου και 4 για εκτός δρόμου).

Στο άμεσο μέλλον θα δούμε και την υβριδική εκδοχή αλλά και την κορυφαία Bentayga Speed με τον W12 6,0 λίτρων που σύμφωνα με την Bentley παραμένει το ταχύτερο SUV στον κόσμο με τελική ταχύτητα 305 km/h.

 

Η Bentley δεν ανακοίνωσε τις τιμές της ανανεωμένης Bentayga, όμως είναι πιθανό να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με του προκατόχου της.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube