Επίσημο: Audi Q5 Sportback [video]

Επίσημο: Audi Q5 Sportback [video]

Πρεμιέρα για την την coupé-SUV έκδοση του Audi Q5 με το πρόθεμα Sportback.

H Audi παρουσίασε σήμερα το Q5 Sportback, την coupé-SUV έκδοση του πρόσφατα ανανεωμένου Q5 η οποία τοποθείται στην αγορά απέναντι από τις BMW X4 και Mercedes-Benz GLC Coupe.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q5 [video]

Όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες εκδόσεις όλων των SUV, το Q5 Sportback μοιράζεται το αμάξωμα με το Q5 μέχρι τη μεσαία κολώνα, αν εξαιρέσουμε τις ελαφρώς διαφορετικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα που απέκτησαν πλαίσιο σε στυλ αλουμινίου, ασορτί με την εξάγωνη γρίλια Singleframe και την ποδιά.

Audi Q5 Sportback

Από τη μέση και πίσω, το Q5 Sportback υιοθετεί πιο δυναμική σχεδίαση με εντονότερη κλίση της οροφής την οποία ακολουθούν και τα πλευρικά παράθυρα με αλουμινένιο πλαίσιο. Το πίσω παρμπρίζ έχει έντονη κλίση όμως παραμένει αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας ενώ σκεπάζεται από μια αεροτομή που εκτείνεται και στις δύο πλευρές του.

Οι τονισμένοι ώμοι του Q5 καταλήγουν σε μια ενσωματωμένη αεροτομή ενώ πιο χαμηλά βρίσκουμε τα φώτα του Q5 με γραφικά τεχνολογίας OLED (προαιρετικά). Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας με μεγάλες εσοχές που περιβάλλονται από αλουμινένιο διακοσμητικό, και ενσωματωμένο διαχύτη.

Audi Q5 Sportback

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη από το Q5. Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί η οθόνη αφής 10,1" που φιλοξενεί το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΜΙΒ 3 το οποίο πλέον προσφέρει χειρισμό μέσω αφής και φωνητικών εντολών - ο περιστροφικός διακόπτης δεν υπάρχει πλέον δίνοντας τη θέση του σε μια επιπλέον θήκη για μικροαντικείμενα. Υπάρχει επίσης ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο έως 12,3" και το προαιρετικό head-up display. Διαφορετικό από του Q5 είναι το flat-bottom τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα που δίνει μια πιο σπορ νότα στην καμπίνα ενώ και εδώ υπάρχει ο ambient εσωτερικός φωτισμός και του προαιρετικό ηχοσύστημα της Bang and Olufsen.

Τα πίσω καθίσματα είναι συρρόμενα και έχουν ανακλινόμενες πλάτες. Η ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει με μια κίνηση του ποδιού όμως δε γνωρίζουμε ακόμη πόσο έχει επηρεαστεί η χωρητικότητα των 550 λίτρων του Q5 λόγω του διαφορετικού σχήματος της ουράς.

Audi Q5 Sportback

Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από το συγγενικό Q5 και θα περιλαμβάνει τους ήπια υβριδικούς (12V) κινητήρες 2.0 TFSI (261 PS / 370 Nm) και 2.0 TDI (204 PS / 400 Nm), τον ισχυρότερο 3.0 TFSI V6 (349 PS, / 500 Nm) στο SQ5 ενώ σύντομα θα προστεθούν στη γκάμα και εκδόσεις plug-in hybrid. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Η ισχυρότερη έκδοση SQ5 Sportback εξοπλίζεται με ενεργές αναρτήσεις ενώ προαιρετικά διατίθεται και με αερανάρτηση. Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έως και 7 προγράμματα οδήγησης μέσω του Audi drive select

Πλούσιο θα είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cruise control με traffic jam assist, Audi side assist, Audi pre sense rear, lane departure warning και parking system plus.

Το νέο Audi Q5 Sportback θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2021. Οι τιμές του αναμένεται να έχουν κάποια επιβάρυνση σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του Audi Q5.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube