Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q5 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q5 [video]

Το Audi Q5 αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση και πλουσιότερο εξοπλισμό τεχνολογίας.

Η Audi παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της δεύτερης γενιάς Q5, τέσσερα χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στην αγορά. Η γερμανική εταιρεία επέλεξε διακριτικές επεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και αναβάθμιση του εξοπλισμού τεχνολογίας για το premium μεσαίο SUV της που είναι ένα από τα best seller στην κατηγορία του στην Ευρώπη.

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στη μάσκα όπου βλέπουμε τα νέα γραφικά LED (προαιρετικά matrix LED) στα φώτα και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα τραπεζοειδούς σχήματος και την ελαφρώς πιο στενή οχτάγωνη γρίλια Singleframe. Στο προφίλ η εικόνα είναι γνώριμη και το μόνο στοιχείο που προδίδουν την ανανέωση είναι τα διαφορετικά μαρσπιέ. 

Audi Q5 facelift

Πίσω, έχουμε νέα (προαιρετικά) γραφικά τεχνολογίας OLED στα φώτα, τα οποία πλέον ενώνονται με μια διακοσμητική λωρίδα, καθώς και νέο διαχύτη Την εικόνα συμπληρώνουν δύο νέες αποχρώσεις (district green και ultra blue), οι ζάντες με διάμετρο από 17" έως και 21" και τα προαιρετικά πακέτα Advanced line και S line με λεπτομέρειες από χρώμιο.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές στους προφυλακτήρες έφεραν μικρή αύξηση του μήκους στα 4.680 mm (+19 mm), ενώ το πλάτος των 1.890 mm, το ύψος των 1.660 mm και το μεταξόνιο των 2.820 mm παραμένουν σταθερά.

Audi Q5 facelift

Στην πενταθέσια καμπίνα βρίσκουμε συρόμενα πίσω καθίσματα με προαιρετικά ανακλινόμενες πλάτες, και χώρο αποσκευών από 550 λίτρα έως 1.550 λίτρα με πρακτικό πάτωμα και προαιρετική ηλεκτρική πίσω πόρτα.

Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί η νέα οθόνη αφής 10,1" που φιλοξενεί το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΜΙΒ 3 το οποίο πλέον προσφέρει χειρισμό μέσω αφής και φωνητικών εντολών - ο περιστροφικός διακόπτης δεν υπάρχει πλέον δίνοντας τη θέση του σε μια θήκη. Υπάρχει επίσης ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο έως 12,3" και το προαιρετικό head-up display. Τέλος, η Audi προσφέρει τρεις νέες επιλογές πακέτων για τις επενδύσεις - base, design selection και S line.

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης, το πακέτο Audi pre sense city ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ενώ προαιρετικά έχουμε τα turn assist, collision avoidance assist, exit warning και adaptive cruise assist για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Audi Q5 facelift

Το ανανεωμένο Q5 κάνει ντεμπούτο με την έκδοση 40 TDI η οποία φορά τον αναβαθμισμένο ήπια υβριδικό (12V) πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 204 PS και 400 Nm, ο οποίος είναι κατά 22,5 kg ελαφρύτερος από τον προηγούμενο. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Σύμφωνα με την Audi, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,6" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 222 km/h. Αντίστοιχα, η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 5,3-5,4 lt/100km (έως και -0,3 lt/100 km χάρη στο ήπια υβριδικό σύστημα) και οι εκπομπές CO2 στα 143-139 g/km. Το μοτέρ είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές Euro 6d-ISC-FCM, ενώ οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου είναι σημαντικά μειωμένες με τη βοήθεια διπλής έκχυσης AdBlue.

Αργότερα, θα προστεθούν στη γκάμα δύο ακόμα εκδόσεις του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI, ένας μεγαλύτερου κυβισμού V6 TDI και δύο εκδόσεις τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2.0 TSI. Επιπλέον θα συνεχίσει να διατίθεται το plug-in hybrid Q5 TFSI e σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις - βασική, σπορ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργή αερανάρτηση η οποία έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απόσταση από το έδαφος. Επιπλέον, από το σύστημα Audi drive select, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έως και 7 προγράμματα οδήγησης που προσαρμόζουν κατάλληλα όλα τα υποσυστήματα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Audi Q5 facelift

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Audi Q5 θα ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσα στο φθινόπωρο του 2020. Ενδεικτικά, η τιμή του Q5 40 TDI στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 48.700 ευρώ.

Για τους πρώτους που θα παραγγείλουν το ανανεωμένο Q5, η ειδική έκδοση "edition one" εξοπλίζεται με το πακέτο S line σε συνδυασμό με μαύρες λεπτομέρειες (black trim package), ζάντες 19" με κόκκινες δαγκάνες φρένων, σπορ καθίσματα, ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στις πόρτες, μαύρες επενδύσεις στο εσωτερικό και εξωτερικές αποχρώσεις glacier white, myth black, disctrict green ή ultra blue.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube