Επίσημο: Aston Martin DBS GT Zagato

Επίσημο: Aston Martin DBS GT Zagato

Έτοιμο και το δεύτερο μέλος της οικογένειας DBZ Centenary Collection που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 19 μονάδων με τιμή £6 εκατομμύρια λίρες.

Μετά από τα πρώτα σκίτσα της DBZ Centenary Collection που έκαναν την εμφάνιση τον Μάρτιο και τις πρώτες εικόνες των μοντέλων που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο, η Aston Martin παρουσίασε και επίσημα την DBS GT Zagato - το νέο της μοντέλο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο ιταλικό οίκο και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 19 μονάδων, αποκλειστικά ως σετ με την κλασσική DB4 GT Zagato Continuation με τιμή £6 εκατομμύρια λίρες (προ φόρων).

DBS GT Zagato

Η DBS GT Zagato παρουσιάστηκε στην απόχρωση Supernova Red με εμφανή σημεία από ανθρακονήματα και λεπτομέρειες σε Satin Black και χρυσό. Η συγκεκριμένη φορεσία ονομάζεται  "Centenary Specification" και ομολογουμένως τραβά τα βλέμματα σε συνδυασμό με τις αρμονικές αναλογίες, τις καμπύλες και τις πτυχώσεις του αμαξώματος.

Μερικές από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι η ενεργή γρίλια στη μάσκα, η πλευρική εσοχή με χρυσό πλαίσιο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του μοντέλου, η οροφή από ανθρακονήματα με τα χαρακτηριστικά φουσκώματα του Zagato, η απουσία πίσω παρμπρίζ, τα εμβλήματα της Aston Martin από χρυσό 18 καρατίων, τα σύνθετα πίσω φώτα που αναδύονται από το αμάξωμα, οι χρυσές πεντάκτινες ζάντες και ο τεράστιος διαχύτης που φιλοξενεί τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η συνολική εικόνα χαρακτηρίζεται από μια εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας που εισήγαγαν οι Aston Martin Vanquish Zagato (Coupe, Volante, Speedster, Shooting Brake).

DBS GT Zagato

Το μοντέλο που μοιράζεται το πάτωμα με την Aston Martin DBS Superleggera, φορά έναν twin-turbo V12 5,2 λίτρων με απόδοση 771 PS.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της παρουσίασης βρίσκουμε ένα συνδυασμό από κόκκινο δέρμα Caithness Spicy Red που καλύπτει σχεδόν όλες τις επιφάνειες, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και διακοσμητικά από χρυσό ανοξείδωτο ατσάλι με επένδυση από PVD που παραπέμπουν σε πανάκριβα κοσμήματα (τα ίδια μέρη είναι διαθέσιμα και σε αλουμίνιο ή ανθρακόνημα).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η DBS GT Zagato είναι το πρώτο αυτοκίνητο που προσφέρει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να επιλέξουν τη μορφή των ανθρακονημάτινων και μεταλλικών μερών του που κατασκευάζονται με τη βοήθεια 3D printer. Φυσικά όπως σε κάθε μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που κατασκευάζεται κατά παραγγελία, οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε άπειρες επιλογές προσωποποίησης μέσω του τμήματος "Q by Aston Martin".

Aston Martin

Σύμφωνα με την Aston Martin, και οι 19 κλασσικές DB4 GT Zagato Continuation θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους πριν το τέλος του 2019, ενώ η παραγωγή των αντίστοιχων DBS GT Zagato αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube