Οι πρώτες εικόνες της Aston Martin DBS GT Zagato

Οι πρώτες εικόνες της Aston Martin DBS GT Zagato

Το πανέμορφο μοντέλο που θα διατεθεί αποκλειστικά ως μέρος της συλλογής DBZ Centenary Collection

Η Aston Martin παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες της δυάδας DBZ Centenary Collection που σχεδιάστηκαν με αφορμή τα 100 χρόνια του ιταλικού οίκου Zagato. Μόλις 19 σετ των DB4 GT Zagato continuation και DBS GT Zagato θα κατασκευαστούν με τιμή £6 εκατομμύρια λίρες (6.663.840 ευρώ).

Όπως βλέπουμε από τα ψηφιακά renderings, η νέα DBS GT Zagato υιοθετεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που εισήγαγαν οι Aston Martin Vanquish Zagato (Coupe, Volante, Speedster, Shooting Brake) με παρόμοια γραμμή παραθύρων και πίσω φώτα.

Aston Martin Zagato

Στο εμπρός μέρος η γρίλια της Aston Martin αποτελείται από 108 ανθρακονημάτινα μέρη σε σχήμα διαμαντιού, τα οποία ανοίγουν όταν τεθεί σε λειτουργία ο twin-turbo V12 κινητήρας. Οι αναλογίες στο προφίλ προδίδουν τη συγγένεια με την κορυφαία Aston Martin DBS Superleggera στα μηχανικά μέρη της οποίας βασίζεται η DBS GT Zagato. Παρόλα αυτά, οι πιο δραματικές καμπύλες του αμαξώματος και οι χρυσές λεπτομέρειες στις πεντάκτινες ζάντες και την περίτεχνη εσοχή κάνουν το μοντέλο να δείχνει ακόμη πιο εξωτικό.

Η οροφή από ανθρακονήματα με τα χαρακτηριστικά φουσκώματα φτάνει σχεδόν μέχρι την ουρά του αυτοκινήτου, το οποίο εξοπλίζεται με ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη λόγω της απουσίας πίσω παρμπρίζ. Εκτός από τα εντυπωσιακά πίσω φώτα που μοιάζουν με κρύσταλλα και είναι τοποθετημένα στα άκρα της ενσωματωμένης αεροτομής, το βλέμμα πέφτει και στο μεγάλο διαχύτη που είναι επίσης κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

Η παραγωγή της DBS GT Zagato θα ξεκινήσει το 2020 σε περιορισμένο αριθμό 19 μονάδων που αντιστοιχούν στις 19 κλασικές DB4 GT Zagato που θα παραχθούν μέσα στο 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube