Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation [video]

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation [video]

Το πανέμορφο μοντέλο θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.

Η Aston Martin παρουσίασε την πρώτη από τις συνολικά 19 DB4 GT Zagato Continuation που θα κατασκευαστούν, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό αγώνα 24 Ωρών του Le Mans.

Το ακριβότερο μοντέλο στην ιστορία της Aston Martin είναι αντίγραφο της κλασικής DB4 GT Zagato (1960-1963), και διατίθεται αποκλειστικά ως μέρος της συλλογής DBZ Centenary Collection, μαζί με την ολοκαίνουρια DBS GT Zagato (2020), με τιμή £6 εκατομμυρίων (προ φόρων).

Aston Martin DB4 Zagato Continuation

Κάτω από το καπό της DB4 GT Zagato βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 4,7 λίτρων με απόδοση που ξεπερνά τους 390 PS - είναι δηλαδή αρκετά ισχυρότερος σε σύγκριση με τα μοντέλα του '60. Ένα μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς σε συνεργασία με ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το χειροποίητο αλουμινένιο αμάξωμα πάχους 1,2 mm βασίζεται σε σωληνωτό πλαίσιο, με την κατασκευή του κάθε μοντέλου να απαιτεί πάνω από 4.500 εργατοώρες. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, η εξωτερική απόχρωση Rosso Maja συνδυάζεται με ασημένιες ζάντες Borani και μαύρο δέρμα Obsidian Black στο εσωτερικό, όπως ακριβώς και στην πρώτη DB4 GT Zagato του 1960.

Aston Martin DB4 Zagato Continuation

Στην καμπίνα βρίσκουμε και ένα ρολ κειτζ προδιαγραφών FIA, το οποίο μας θυμίζει πως αυτό το όχημα σχεδιάστηκε για την πίστα. Εξάλλου, και οι 19 DB4 GT Zagato Continuation δεν θα είναι νόμιμες για χρήση στο δρόμο.

Το πρόγραμμα Continuation της Aston Martin ξεκίνησε με 25 μονάδες της DB4 GT (2017), και θα συνεχιστεί πέρα από τις 19 μονάδες της DB4 GT Zagato (2019), αφού η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή 25 μονάδων της Aston Martin Goldfinger DB5 (2020).

Οι παραδόσεις της DB4 GT Zagato Continuation θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ οι νέες DBS GT Zagato που συμπληρώνουν το πακέτο θα ακολουθήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube