Επιβεβαίωση για Aston Martin Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake

Επιβεβαίωση για Aston Martin Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake

Τέσσερις είναι πλέον οι εκδοχές για τη μοντέρνα Vanquish Zagato και μας αρέσουν όλες ανεξαιρέτως.

Ύστερα από τις Coupé και Volante, δύο νέες Aston Martin έρχονται για να προστεθούν στην γκάμα των Vanquish Zagato της βρετανικής φίρμας, οι Speedster και Shooting Brake, ολοκληρώνοντας έτσι αυτή τη σειρά των μοντέλων περιορισμένης παραγωγής. 

Και όταν λέμε «περιορισμένης», εννοείται με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς η Aston θα κατασκευάσει μόλις 28 Speedster και 99 Shooting Brake που θα έρθουν να προστεθούν στις 99 Coupé και 99 Volante.

Η νέα Speedster αποτελεί μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Volante που ενσωματώνει μια κομψή άτρακτο πίσω από κάθε θέση, Φυσικά, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία του αμαξώματος, κι αυτή η διάταξη με τις διπλές «φούσκες», σήμα κατατεθέν των Zagato, είναι ανθρακονημάτινες. Μην συνωστίζεστε όμως στο Gaydon για να αποκτήσετε κάποιο κομμάτι από τις νέες Speedster και Shooting Brake, καθώς η Aston Martin έχει ξεπουλήσει όλη την παραγωγή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Aston Martin Vanquish S Red Arrows Edition [videos]

Οι πληροφορίες σχετικά με τη Shooting Brake είναι πενιχρές και για την ώρα το οπτικό υλικό περιορίζεται σε μία φωτογραφία που ουσιαστικά αφήνει ελάχιστα πράγματα να φανούν από το ντιζάιν του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Aston Martin, η μακριά οροφή διαθέτει και αυτή τη διπλή φούσκα με «γυάλινη επένδυση για να αφήνει το φως να πλημμυρίζει το κόκπιτ». Η διθέσια Shooting Brake Zagato φοράει στην καμπίνα χειριστήρια με ανοδιωμένο χάλκινο φινίρισμα και δερμάτινες επενδύσεις με μοτίβο καπιτονέ «. Ένα σετ αποσκευών ταιριάζουν γάντι στο πορτμπαγκάζ με τον ηλεκτρικό χειρισμό. Κι εδώ η παραγωγή ξεκινά το 2018 με τις παραδόσεις να ξεκινούν το δεύτερο 6μηνο του ιδίου έτους.



Όταν ο Marek Reichman, επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας ρωτήθηκε γιατί η Aston Martin να δημιουργήσει μια οικογένεια Zagato, απάντησε: «Λοιπόν, πολλοί από τους πελάτες μας θέλουν διαφορετικά πράγματα. Κάποιοι προτιμούν την καθαρότητα ενός κουπέ, αλλά άλλοι λατρεύουν την ιδέα ενός πιο ακραίου [αυτοκινήτου], όπως η Speedster. Και ναι, υπάρχουν και κάποιοι από αυτούς που παράγγειλαν ένα δείγμα από κάθε μοντέλο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin Valkyrie σε μορφή (σχεδόν) παραγωγής

Για τα μηχανολογικά θεωρούμε ότι μάλλον δεν θα έχετε απορίες. Κάτω από το καπό η γκάμα Zagato χρησιμοποιεί για βάση την Vanquish S. Οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα 6λιτρο ατμοσφαιρικό V12 με 590 άλογα που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν.

Η επίσημη ανακοίνωση των Speedster και Shooting Brake έγινε κατά την επίσημη παρουσίαση της Vanquish Zagato Volante στο Monterey Car Week. Τα υπόλοιπα και τη φαντασία σας τα αφήνουμε στη δίνη της γκάλερι.

[Πηγή Aston Martin]

 
 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube