Volkswagen: Το πρώτο teaser του ανανεωμένου Tiguan

Volkswagen: Το πρώτο teaser του ανανεωμένου Tiguan

Η ετήσια παραγωγή του γερμανικού SUV πλησιάζει το 1 εκατομμύριο μονάδες.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως το Tiguan είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο του VW Group με ετήσια παραγωγή που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο μονάδες, δημοσιεύοντας παράλληλα το πρώτο σκίτσο teaser για την ανανεωμένη εκδοχή του που θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan αποκαλύπτεται

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 βγήκαν από το εργοστάσιο 910.926 Tiguan (ένα κάθε 35 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2.495 την ημέρα), μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα 120.000 του 2007 που ήταν και το πρώτο έτος παραγωγής του μοντέλου. Συνολικά έχουν παραχθεί πάνω από 6 εκατομμύρια Tiguan πρώτης και δεύτερης γενιάς, με το μοντέλο να παράγεται σε Γερμανία, Ρωσία, Κίνα και Μεξικό και να διατίθεται στο 80% των χωρών του κόσμου. Το Tiguan είναι το πιο δημοφιλές SUV στην αγορά της Ευρώπης, και μέσα στα 3 πιο δημοφιλή στον κόσμο.

Η πρώτη γενιά του Tiguan παρουσιάστηκε το 2007 και δέχθηκε μια ανανέωση το 2011. Η σημερινή δεύτερη γενιά ακολούθησε το 2016 και ετοιμάζεται να δεχθεί ένα εκτενές facelift στο τέλος του 2020.

Όπως έχουμε δει από πρόσφατες διαρροές φωτογραφιών, το C-SUV θα αποκτήσει ανασχεδιασμένη μάσκα με λεπτότερα φώτα LED τα οποία εκτείνονται στα φτερά (όπως και στο VW Golf VIII) καθώς και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με διαφορετικές εισαγωγές αέρα, νέα γρίλια και διακοσμητικά από χρώμιο. Σημαντική αναβάθμιση αναμένεται και στο εσωτερικό με ψηφιακό cockpit και πιο πλούσιο εξοπλισμό τεχνολογίας. Εκτός από τις αλλαγές σε αμάξωμα και καμπίνα, το Tiguan θα φορέσει τη νέα γκάμα κινητήρων eTSI του VW Group με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ενώ για πρώτη φορά θα αποκτήσει και έκδοση Plug-in Hybrid.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube