Επίσημο: Ανανεωμένο Jeep Compass [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Jeep Compass [video]

Αναβάθμιση σε όλους τους τομείς για το Jeep Compass ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η Jeep παρουσίασε σήμερα με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη έκδοση του Compass για την Ευρώπη, ακολουθώντας τα αντίστοιχα facelift σε ΚίναΙνδία και ΗΠΑ. Επίσημες φωτογραφίες του ανανεωμένου Jeep Compass είχαμε δει στις αρχές του 2021 όμως η σημερινή παρουσίαση της Jeep αποκάλυψε όλες τις πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Αισθητικά, το Compass διατηρεί αναγνωρίσιμη σιλουέτα, όμως η ανασχεδιασμένη μάσκα του χαρίζει πιο μοντέρνο look σε σύγκριση με τον προκάτοχό του που έκανε πρεμιέρα το 2017. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα φώτα full-LED που πλαισιώνουν τη γρίλια της Jeep είναι λεπτότερα και ενσωματώνουν νέα γραφικά, ενώ ο προφυλακτήρας έχει διαφορετικές εισαγωγές αέρα που ενώνονται μεταξύ τους πάνω από την κεντρική εισαγωγή.

Μικρότερες είναι οι επεμβάσεις στην ουρά με ελαφρώς διαφορετικό κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Επιπλέον, η έκδοση Compass S ξεχωρίζει χάρη στα πλαστικά προστατευτικά που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ η έκδοση Compass Trailhawk έχει off-road προφυλακτήρες με ποδιές για καλύτερες γωνίες προσέγγισης/διαφυγής.

Jeep Compass

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο ανανεωμένο Compass εντοπίζεται στην καμπίνα όπου συναντάμε εντελώς ανασχεδιασμένο ταμπλό. Εκεί ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη αφής με διάμετρο από 8,4" έως 10,1" που ενσωματώνει το νέο infotainment UConnect 5 (ασύρματη λειτουργία mirroring, συμβατότητα με δίκτυα 5G, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών κτλ), νέα υλικά επενδύσεων και αποθηκευτικούς χώρους 7,2 lt στην κεντρική κονσόλα.

Ο εξοπλισμός τεχνολογίας έχει αναβαθμιστεί με τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης ADAS της Stellantis που χαρίζουν στο Compass δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας και της πορείας, σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση που παρατηρηθεί κόπωση του οδηγού κ.α.)

Jeep Compass

Οι αναβαθμισμένοι κινητήρες με αυξημένη ισχύ και χαμηλότερους ρύπους ικανοποιούν τις προδιαγραφές Euro 6D-Final. Πιο συγκεκριμένα, οι βενζινοκινητήρες έχουν μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 27% (κύκλος WLTP), ενώ ο πετρελαιοκινητήρας παρουσιάζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 10% και μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 11g/km. Αναλυτικά, η γκάμα περιλαβάνει τα εξής σύνολα:

  • Βενζινοκινητήρας 1.3 Multiair 130 PS σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός.
  • Βενζινοκινητήρας 1.3 Multiair 150 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλόυ συμπλέκτη 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός.
  • Πετρελαιοκινητήρας 1.6 Multijet 130 PS / 320 Nm σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός.
  • Plug-in Hybrid 4xe με συνδυαστική απόδοση 190 PS ή 240 PS (από βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα), τετρακίνηση, ηλεκτρική αυτονομία 50 km, εκπομπές CO2 από 44 έως 47 g/km. 

Οι εκδόσεις εξοπλισμού θα είναι πέντε - Sport, Longitude, Limited, S και 80th Anniversary, με τις τιμές για την Ελληνική αγορά να ανακοινώνονται σύντομα. Παράλληλα με εκπομπές CO2 κάτω από 50g/km και λιανική τιμή προς φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, το σύστημα Plug-in Hybrid 4xe θα είναι διαθέσιμο στο Compass με μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων.     

[Πηγή: Jeep / Stellantis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube