Επίσημο: Ανανεωμένη BMW 5 Series [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη BMW 5 Series [video]

Η 5 Series της BMW αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση, πιο σύγχρονη τεχνολογία και εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων.

Η BMW παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη 5 Series σε εκδόσεις Sedan και Touring, η οποία ενδυναμώνεται σε όλους τους τομείς για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό της πρόσφατα ανανεωμένης Mercedes-Benz E-Class και του Audi A6. Συνολικά, η βαυαρική φίρμα έχει πουλήσει πάνω από 600.000 μονάδες της 5 Series από τα τέλη του 2016 που παρουσιάστηκε η 5 Series (G30) έβδομης γενιάς.

Εξωτερικά, η ανανεωμένη πεντάρα ξεχωρίζει από την ανασχεδιασμένη μάσκα που περιλαμβάνει μεγαλύτερη γρίλια πλαισιωμένη από λεπτότερα ενεργά φώτα full-LED (προαιρετικά Laserlight). Ο εμπρός προφυλακτήρας (διαφορετικός στις απλές εκδόσεις και τα πακέτα Luxury Line ή M Sport) χαρακτηρίζεται από τους νέους αεραγωγούς που τονίζουν το πλάτος του αμαξώματος και χαρίζουν στην πεντάρα πιο σύγχρονη εμφάνιση. Πίσω, οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα γραφικά LED στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και στις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης που εξοπλίζουν πλέον κάθε έκδοση του μοντέλου. Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα σχέδια τροχών 18" με 20" και η εμπλουτισμένη γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων

BMW 5 Series

Το πακέτο αισθητικό πακέτο M Sport προσθέτει σπορ προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές εμπρός, προεκτάσεις των μαρσπιέ και πιο τονισμένο διαχύτη πίσω, ενώ στην ειδική έκδοση λανσαρίσματος M Sport Edition (περιορισμένη παραγωγή 1.000 μονάδων) συνδυάζεται με τις νέες ζάντες 20" Air Performance της BMW Individual και την απόχρωση Donington Grey.

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακα οργάνων 12,3" έχει τη δυνατότητα να τρισδιάτατης προβολής του περιβάλλοντα χώρου. Η οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας έχει διάμετρο 10,25" ή προαιρετικά 12,3" και ενσωματώνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας BMW Operating System 7 με τον ψηφιακό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant και υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto.

BMW 5 Series

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, αυτόματο κλιματισμό με ελαφρώς ανασχεδιασμένα χειριστήρια, προαιρετικά καθίσματα M με πολλαπλές ρυθμίσεις και επενδύσεις από Sensatec.

Αναβαθμισμένο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας και ιδιαίτερα αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το Driving Assistant Proffesional Package. Το Steering and Lane Control Assistant με Active Navigation αποφασίζει και εκτελεί αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης. Επιπλέον, το αυτόνομο παρκάρισμα Parking Assistant έχει επεκτείνει το εύρος του στα 50 μέτρα αναλαμβάνοντας τον χειρισμό του τιμονιού, ενώ κάμερες περιμετρικά του οχήματος μπορούν να αποθηκεύουν βίντεο από τον περιβάλλοντα χώρο.

BMW 5 Series Touring

Πέρα από την φρεσκαρισμένη εμφάνιση και τις τεχνολογικές προσθήκες, η μεγάλη είδηση για την BMW 5 Series είναι η πληρέστερη γκάμα κινητήρων. Όλα τα τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μοτέρ απέκτησαν ήπια υβριδικό σύστημα 48V και συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

Από πλευράς βενζίνης, η βασική πισωκίνητη έκδοση 520i φορά ήπια υβριδικό τετρακύλινδο 2,0 λίτρων με απόδοση 184 PS και 290 Nm. Η 530i έχει αυξημένη ισχύ 252 PS και 350 Nm από ήπια υβριδικό δίλιτρο μοτέρ ενώ διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης xDrive. Πιο πάνω υπάρχει η 540i με ήπια υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά 3,0 λίτρων που αποδίδει 333 PS και 450 Nm, σε πισωκίνητη ή τετρακίνητη έκδοση. 

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε την M550i xDrive με τον παραδοσιακό V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 530 PS και 750 Nm προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Όσον αφορά τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις έχουμε την βασική 520d με ήπια υβριδικό τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με 190 PS και 400 Nm (προαιρετικά με τετρακίνηση xDrive). Ένα βήμα πάνω βρίσκουμε την 530d με ήπια υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 286 PS και 650 Nm (προαιρετικά με τετρακίνηση xDrive). Τέλος, υπάρχει και η κορυφαία diesel έκδοση 540d xDrive με ισχυρότερη έκδοση του ήπια υβριδικού εξακύλινδρου 3,0 λίτρων που αποδίδει 340 PS και 700 Nm.

BMW 5 Series

Παράλληλα η γκάμα περιλαμβάνει την plug-in hybrid έκδοση 530e που συνδυάζει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα (προαιρετικά με τετρακίνηση xDrive). Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 292 PS και τα 420 Nm προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9" (6,1" για την Touring) και τελική ταχύτητα 235 km/h (225 km/h). Η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 53-67 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, ενώ η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 1,7 με 2,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 μεταξύ 39 - 52 g/km.

Από το Νοέμβριο του 2020, στη γκάμα θα προστεθεί μια ακόμα plug-in hybrid έκδοση 545e xDrive Sedan που θα συνδυάζει εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα και τετρακίνηση xDrive. Εδώ, η συνδυαστική ισχύς είναι 394 PS και 600 Nm, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,7" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η ηλεκτρική αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 54-57 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, η μέση κατανάλωση 2,1-2,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO49-54 g/km.

BMW 5 Series

Η εμπορική πρεμιέρα της ανανεωμένης 5 Series θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2020.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Βαυαρίας και στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας. Τέλος, η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας θα παράγεται στο εργοστάσιο Dadong της συμμαχίας BMW Brilliance στη Shenyang.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube