Επίσημο: Ανανεωμένες Mercedes-Benz E-Class και E-Class All-Terrain [video]

Επίσημο: Ανανεωμένες Mercedes-Benz E-Class και E-Class All-Terrain [video]

Με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, νέους κινητήρες και ακόμα πληρέστερο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης.

Μετά από μακροσκελή εκστρατεία teaser, η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα την ανανεωμένη γκάμα της E-Class (Saloon, Estate και All-Terrain) με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, νέα γκάμα κινητήρων και ακόμα περισσότερη τεχνολογία. 

Ενδεικτικό του πόσο σημαντική είναι η E-Class για την Mercedes-Benz, αποτελεί το γεγονός πως οι συνολικές πωλήσεις του μοντέλου από το 1946 μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ μόνο η τελευταία γενιά έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες.

Mercedes-Benz E-Class

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, οι αλλαγές εντοπίζονται στη νέα μάσκα που περιλαμβάνει πιο κομψά φώτα full-LED, νέα γρίλια και εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, αλλά και στην ανασχεδιασμένη ουρά με πιο μακρόστενα φώτα LED και νέο προφυλακτήρα. Η χρωματική παλέτα εμπλουτίστηκε με τρεις νέες αποχρώσεις (high-tech silver, graphite grey metallic και mojave silver) ενώ προστέθηκαν και νέες επιλογές για τα σχέδια τροχών με αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Εκτός από την Avantgarde Line, υπάρχουν και οι σπορ εκδόσεις AMG Line και AMG με διαφορετικούς προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, γρίλια Panamericana και διαχύτη. Επιπλέον, η περιπετειώδης έκδοση All-Terrain ξεχωρίζει από τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις ποδιές, ενώ βασίζεται αποκλειστικά σε αμάξωμα Estate. 

Mercedes-Benz E-Class

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο μοντέλο έρχεται με τιμόνι νέας σχεδίασης, δύο οθόνες 10,25" (προαιρετικά 12,3") για το σύστημα MBUX το οποίο υποστηρίζει φωνητικές εντολές Linguatronic και επαυξημένη πραγματικότητα, νέα καθίσματα με λειτουργία αναζωογόνησης Energizing, νέα υλικά και περισσότερους χρωματικούς συνδυασμούς για τις εσωτερικές επενδύσεις.

Το αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Intelligent Drive επιτρέπει ημι-αυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο με την προϋπόθεση πως ο οδηγός δεν θα παίρνει τα χέρια του από το τιμόνι για μεγάλο χρονικό διάστημα (το τιμόνι διαθέτει ειδικούς αισθητήρες για το αντιλαμβάνεται με περισσότερη πιστότητα). Το πακέτο ενεργών συστημάτων περιλαμβάνει τα Active Brake Assist, Traffic Sign Assist, Active Speed Limit Assist, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Blind Spot Assist με exit warning καθώς και το αυτόνομο παρκάρισμα Active Parking Assist με PARKTRONIC και κάμερα 360°.

Επιπλέον, το σύστημα Urban Guard εξασφαλίζει προστασία του οχήματος όταν αυτό είναι παρκαρισμένο και περιλαμβάνει προειδοποίηση πρόσκρουσης, ρυμούλκησης, αντικλεπτικό σύστημα, εντοπισμό της θέσης του οχήματος σε περίπτωση κλοπής και δυνατότητα απενεργοποίησης του κλειδιού μέσω smartphone από τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τετρακύλιδρα και εξακύλινδρα σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid, τα οποία συνδυάζονται με κίνηση στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς. Οι βενζινοκινητήρες αποδίδουν από 156 PS έως 367 PS ενώ οι πετρελαιοκινητήρες από 160 PS έως 330 PS.

Η μεγάλη είδηση είναι ο νέος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων (M 254) με τις τεχνολογίες Nanoslide (ειδική κατεργασία στα χιτώνια για μειωμένες τριβές), Conicshape (κωνικοί κύλινδροι, επίσης για λιγότερες τριβές) και Camtronic (μεταβλητό βύθισμα στις βαλβίδες εισαγωγής) που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V EQ Boost το οποίο προσθέτει έως 20 PS και 180 Nm. Με το EQ Boost εξοπλίζεται και ο 6κύλινδρος 3λιτρος βενζινοκινητήρας (M 256), ενώ ο εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας (OM 656) και ο 4κύλινδρος αντίστοιχός του (ΟΜ 654) ξεχωρίζουν για το κορυφαίο αντιρρυπαντικό σύστημα που διαθέτουν. Επιπλέον, χρησιμοποιείται -αρχικά στις ήπιες υβριδικές εκδόσεις με 4κύλινδρο θερμικό κινητήρα- και μια εξελιγμένη έκδοση του αυτόματου κιβωτίου 9G-Tronic, το οποίο ενσωματώνει πλέον τον ηλεκτρικό κινητήρα, το ψυγείο και τα ηλεκτρονικά ισχύος, με αποτέλεσμα τη λιγότερη καλωδίωση, χαμηλότερο βάρος, καλύτερη αποδοτικότητα και περισσότερη ευελιξία στο συνδυασμό με τους θερμικούς κινητήρες.

Mercedes-AMG E 53

Η κορυφαία (μέχρι στιγμής) έκδοση Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ φορά εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων με τούρμπο και ηλεκτρικό κομπρέσορα, ώστε να αποδίδει 435 PS και 520 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost που προσφέρει επιπλέον 22 PS και 250 Nm . Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου AMG Speedshift TCT 9G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,5" (4,6" για την έκδοση Estate) ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h (270 km/h με το προαιρετικό AMG Driver's Package).

Αισθητικά, η AMG E 53 ξεχωρίζει από το πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο, τις ζάντες 18" (προαιρετικά 20") και τις σπορ πινελιές στο εσωτερικό. Την εικόνα συμπληρώνει η ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control+, το σύστημα AMG Dynamic Select και τα ισχυρότερα φρένα με αεριζόμενους δίσκους 370 mm με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και 360 mm με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω.

Η παραγωγή των E-Class Saloon και Estate θα γίνεται στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας. Τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2020, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας, και οι δίθυρες Coupé και Cabriolet.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube