Αποκάλυψη: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Hyundai Ioniq

Αποκάλυψη: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Hyundai Ioniq

H Hyundai αποκαλύπτει το αντίπαλο δέος στο Toyota Prius

Tρία σε ένα ή ένα αυτοκίνητο που θα διατίθεται είτε ως απλά ηλεκτρικό, είτε ως plug in hybrid, είτε ως απλό υβριδικό μοντέλο.

Αυτό είναι το νέο φιλόδοξο σχέδιο της Hyundai που ακούει στο όνομα Ioniq και αποτελεί επί της ουσίας την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να μπει στο χώρο των “καθαρών” οχημάτων, σημαδεύοντας το Toyota Prius

Σύμφωνα με τη Hyundai το Ioniq έχει “χτιστεί” συνδυάζοντας χάλυβα υψηλής αντοχής και ελαφρύ κράμα αλουμινίου με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μείωση του βάρους της συνολικής κατασκευής αλλά και υψηλή αντοχή και ακαμψία. Ενδεικτικά, χάρη στη χρήση αλουμινίου στο εμπρός καπό, την πίσω πόρτα και σε συγκεκριμένα τμήματα της ανάρτησης εξοικονομήθηκαν 12,6 κιλά. Oι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί χαμηλά για να υπάρχει μια καλύτερη διαχείριση του κέντρου βάρους του οχήματος και μια σαφώς ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά. 

Το αυτοκίνητο “πατά” πάνω  στο νέο δάπεδο της εταιρείας, το οποίο θα χρησιμοποιεί και το Kia Niro. Είναι  μια πρωτοεμφανιζόμενη πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστούν πολλά από τα νέα ηλεκτρικά-υβριδικά μοντέλα της Hyundai και της Kia.  

Όπως τονίζει ο Rag Jung, επικεφαλής του project, με το Ioniq η εταιρεία υλοποιεί υψηλές φιλοδοξίες για την κατασκευή ενός παγκόσμιας κλάσης υβριδικού αυτοκινήτου το οποίο θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης όλων των μελλοντικών αυτοκινήτων της Hyundai. 

Στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η ισχύς θα παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα και τις απαιραίτητες βέβαια μπαταριες ιόντων λιθίου.

 

Στην επαναφορτιζόμενη (PHEV) εν παραλλήλω υβριδική έκδοση, θα έχουμε και έναν θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρου της οικογένειας Kappa GDi  που εξελίχθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση και συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η συνολική αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 105 ίππους. 

Στη σειριακή υβριδική έκδοση, ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται απλά για να φορτίζει την μπαταρία. Η Hyundai ανακοινώνει πως η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 47 ίππους. 

Το Hyundai Ioniq θα παρουσιαστεί επίσημα στην Εκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube