Επίσημο: Νέο VW Lamando [video]

Επίσημο: Νέο VW Lamando [video]

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση κατασκοπευτικών φωτογραφιών, η VW παρουσίασε επισήμως το Lamando στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Chengdu της Κίνας.

Το νέο VW Lamando στην ουσία πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπο New Midsize Coupé (NMC) που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα το 2014 στην Auto China 2014 στο Πεκίνο και του οποίου το όνομα παραγωγής είναι Lamando.

Να διευκρινίσουμε πως το Lamando δεν βασίζεται στο κινεζικών προδιαγραφών Jetta (Sagitar στην Κίνα). Αντιθέτως είναι χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα MQB και μοιράζεται πολλά μηχανικά μέρη με την έβδομη γενιά του Golf.

Με το Lamando η Volkswagen θα προσπαθήσει να εισάγει ουσιαστικά ένα Jetta CC στην κινεζική αγορά, στοχεύοντας κυρίως σε νέους που βρίσκουν το Passat CC υπερβολικά μεγάλο ή υπερβολικά ακριβό ή και τα δύο. Θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία Shangai-Volkswagen και θα αρχίσει τις πωλήσεις τον Νοέμβριο με εκτιμώμενη τιμή τα €22.200.

Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά για διαθεσιμότητα στην ευρωπαϊκή ή την αμερικανική αγορά, ωστόσο είναι πιθανόν μια αντίστοιχη έκδοση να είναι διαθέσιμη με την επόμενη γενιά του ευρωπαϊκού Jetta που θα λανσαριστεί το πιθανότερο μέσα στο 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube