Νέο VW Midsize Coupé

Νέο VW Midsize Coupé

H Volkswagen παρουσίασε στο Πεκίνο το Νέο Midsize Coupe που θα μπορούσε να προλογίζει ένα κουπέ σεντάν Jetta.

Το Νέο Midsize Coupé προοιωνίζεται ένα «σπορ σεντάν» που θα τοποθετείται στη γερμανική γκάμα κάτω από το CC και θα βασίζεται και αυτό στην πλατφόρμα MQB.

Παρόλα αυτά, το NMC είναι πιο φαρδύ από το CC, ενώ όσον αφορά το μήκος και το ύψος είναι μικρότερο από το υφιστάμενο Jetta. Επιπλέον πατά σε 20άρες ζάντες, προφανώς διάσταση πρωτοτύπου, που είναι ντυμένες με 245άρια χαμηλοπρόφιλα λάστιχα, ενώ το έκθεμα του Πεκίνου είναι βαμμένο στο εντυπωσιακό χρώμα με το κινεζικό όνομα Dragon Red.

Παρά το αεροδυναμικό προφίλ του NMC που πετυχαίνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29, το αυτοκίνητο σύμφωνα με τη VW παραμένει ένα πρακτικό αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία μεγέθους. Του λόγου το ασφαλές επικυρώνουν ο διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα που επαρκεί για πέντε ενηλίκους και το πορτμπαγκάζ των 500 lt. Στο πρωτότυπο μπορούμε ακόμη να δούμε τα οικεία εμπρός φανάρια LED της Volkswagen, ενώ τα πίσω διαθέτουν διακοσμήσεις αλουμινίου.

Την κίνηση του NMC έχει αναλάβει ένα δίλιτρος TSI που αποδίδει 220 PS που μεταφέρει στους εμπρός τροχούς ένα 7τάχυτο διπλόδισκο σασμάν DSG. Με το συνδυασμό αυτό, η Volkswagen δηλώνει ότι το Νέο Midsize Coupé χρειάζεται 6,5” για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και πιάνει στην ευθεία τα 244 km/h. Όσον αφορά την κατανάλωση, το NMC πετυχαίνει σε μικρό κύκλο μέση τιμή 6,4 lt/100 km.

Η Volkswagen δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το αν και πότε θα υπάρξει έκδοση παραγωγής του Νέου Midsize Coupé. Οι φήμες πάντως λένε ότι αυτή βρίσκεται ήδη στη φάση της εξέλιξης, αλλά και ότι θα είναι ένα μοντέλο που θα απευθύνεται μόνο στην κινεζική αγορά.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube