Επίσημο: Νέο Audi A7 Sportback 2018 [videos]

Επίσημο: Νέο Audi A7 Sportback 2018 [videos]

H Audi αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του A7 Sportback που συνδυάζει εντυπωσιακή εμφάνιση με Sci-Fi tech.

Εάν θεωρούσατε ότι το σημερινό A7 ήταν μπανάλ, ετοιμαστείτε για ένα σαφώς εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι κομψές καμπύλες γραμμές του A7 πέφτουν με μεγάλο βάρος στην πλάστιγγα των επιχειρημάτων εκείνων που σκέφτονται ότι τα κλασικά αυτοκίνητα έχουν τις καλύτερες διαστάσεις.

Η γρίλια στη μάσκα, σήμα κατατεθέν της Audi, εδώ είναι πιο φαρδιά και χαμηλότερη απ’ ό,τι και στον προκάτοχό του και στο νέο A8. Με όψη επιθετική έτοιμη να σε ρουφήξει, η αίσθηση αυτή επιτείνεται από τα στενά, ελαφρώς οπισθοκλινή φανάρια και το δίεδρο «σκάφος» των πλευρικών καθρεφτών.

Το ίδιο το αμάξωμα είναι όμορφα σμιλεμένο, διατηρώντας την κλασική σιλουέτα του A7 Sportback. Οι αιχμηρές γραμμές συνδυάζονται με μεγάλες λεπτές επιφάνειες και κάνουν τη γερμανική μπερλίνα να φαίνεται αρμονική και σε ένα μασίφ κομμάτι. Στο πίσω μέρος τα φανάρια ενώνονται μεταξύ τους με μια όμορφη «γέφυρα» LED, που κατά τη γνώμη μας είναι και η πιο Sci-Fi αισθητικό στοιχείο του νέου A7 Sportback. Μια σχεδιαστική μανιέρα που έχουμε δει στα τοπ μοντέλα του VW Group, όπως η νέα Porsche Cayenne και η Bugatti Chiron.



Με τη σιλουέτα του νέου A7 Sportback να εντυπωσιάζει, οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν ακόμη περισσότερο στην καμπίνα με ένα φουτουριστικό μινιμαλισμό που μόνο η Audi μας έχει συνηθίσει. Το Ingolstadt εξηγεί ότι η προσέγγιση στο σχεδιασμό της καμπίνας έγινε βάσει τεσσάρων ενοποιητικών φιλοσοφιών: Προοδευτικότητα, σπορ πνεύμα, διαισθητικότητα και επιτήδευση. Δερμάτινες επιφάνειες στα καθίσματα και φωτισμός περιβάλλοντος συνέβαλαν σε αυτή την επιδίωξη. Από την άλλη, η Audi είναι μια εταιρεία κατ’ εξοχήν προσανατολισμένη στην τεχνολογία, οπότε και υπό το μοντέρνο πνεύμα της εποχής γέμισε την καμπίνα με οθόνες.

Ακριβώς εμπρός από τον οδηγό βρίσκεται η 12,3ιντση έγχρωμη οθόνη του Virtual Cockpit που φιλοξενεί ταχύμετρο, στροφόμετρο και όλο το displaying του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης. Το περιστροφικό χειριστήριο του MMI αντικαταστάθηκε από μια οθόνη αφής 8,6” που αποτελεί την πύλη χειρισμού για το σύστημα κλιματισμού, τις ρυθμίσεις άνεσης και το texting. Από πάνω της μια 10,1ιντση οθόνη αφής φιλοξενεί το σύστημα infotainment.



Αλλά όσο και προηγμένο να είναι το εσωτερικό του A7 Sportback, δεν θα μπορούσε να εκτιμηθεί ως τέτοιο χωρίς τεχνητή νοημοσύνη που να υποστηρίζει την αυτόνομη λειτουργία του αυτοκινήτου. Αυτονομία που να μπορεί να κάνει τα πάντα, από την κλήση του A7 από ένα γκαράζ και την υποστήριξη ενός «απρόσεκτου» οδηγού στην κυκλοφορία στην πόλη, μέχρι να τον βοηθήσει σε έναν ελιγμό ή στην επιλογή μιας διαδρομής με τη σπατάλη του λιγότερου δυνατού καυσίμου.



Το νέο A7 Sportback, βασισμένο στην τελευταία εκδοχή της ατσάλινης/αλουμινένιας πλατφόρμας MLB, διαθέτει επίσης σημαντικά συστήματα που υποστηρίζουν τη δυναμική συμπεριφορά του, όπως αερανάρτηση και τετραδιεύθυνση. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως ο τομέας της αποδοτικότητας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η Audi περιέλαβε ένα ήπιο υβριδικό σύστημα για να υποστηρίζει τον 3λιτρο διτούρμπινο V6. Αυτό περιλαμβάνεται από το λανσάρισμα κιόλας του αυτοκινήτου και χρησιμοποιεί ένα 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα συνδυασμένο με μια μίζα/εναλλάκτη με ιμάντα για να ανακτά ηλεκτρική ενέργεια, είτε κατά το φρενάρισμα είτε όταν το μοτέρ απενεργοποιεί κυλίνδρους ή κάνει coasting σε ταχύτητα από τα 55 έως τα 160 km/h. Και επανεκκινείται όταν απαιτηθεί ισχύς.

Ο διάδοχος του τελευταίου 3λιτρου τούρμπο V6 που διατίθετο στην πρώτη γενιά του A7 αποδίδει 340 άλογα και 51,0 kgm. H κίνηση μεταδίδεται στάνταρ μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη S tronic και την τελευταία εκδοχή της τετρακίνησης quattro της Audi. Σύστημα που ως γνωστόν στέλνει ροπή και στους πίσω τροχούς όταν διαγνώσει ότι χρειάζεται πρόσθετη ελκτική πρόσφυση. Το αυτοκίνητο, με το νέο μοτέρ περιγράφεται από τα διακριτικά A7 55 TFSI, χρειάζεται 5,3” για το σπριντ των 0-100 km/h, η ταχύτητά του περιορίζεται στην τελική της ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή καίει κατά μέσο όρο 6,8 lt/100 km και εκπέμπει ομοίως 154 g/km.

Στο άμεσο μέλλον αναμένουμε η Audi να ανακοινώσει και το 3λιτρο ντίζελ A7, ενώ στις αρχές του επόμενου χρόνου πιθανολογείται το νέο S7 με ισχύ 450 PS από το 2,9λιτρο μοτέρ V6 που μοιράζεται με την Porsche Panamera 4S, αλλά και το Audi RS5 Coupé.

To εμπορικό λανσάρισμα νέου A7 Sportback θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο με τιμή εκκίνησης τις €67.800.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube