Επίσημο: Νέα Porsche Panamera 2017 [video]

Επίσημο: Νέα Porsche Panamera 2017 [video]

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα Panamera 2017 με δύο βενζινοκίνητες και μια ντίζελ έκδοση, τετραδιεύθυνση και φορτωμένη ηλεκτρονική τεχνολογία.

Ύστερα από τη μεγάλη διαρροή φωτογραφιών και το «ντεμπούτο» στο Goodwood, παρουσιάστηκε και επίσημα η νέα Porsche Panamera 2017.

Ό,τι θα περίμενε κάποιος από τη νέα Panamera 2017 δίνει το παρών στο αυτοκίνητο. Η νέα 4θυρη Porsche είναι ταχύτερη, πιο όμορφη και απείρως τεχνολογικά πιο προηγμένη από το απελθέν μοντέλο.

Έναντι €153.011 στη Γερμανία, η Porsche σου πουλάει την Panamera Turbo με 4λιτρο μοτέρ με δύο κεντρικά τοποθετημένα τούρμπο, άμεσο ψεκασμό και απενεργοποίηση κυλίνδρων που την κάνει 4κύλινδρη όταν δεν υπάρχει απαίτηση φορτίου στο μοτέρ. Ο κινητήρας V8 αποδίδει 550 άλογα στις 5.750 rpm και 78,5 kgm από τις 1.960 έως τις 4.500 rpm. To 8άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη PDK, η τετρακίνηση και η αερανάρτηση τεχνολογίας τριών θαλάμων είναι στάνταρ στη νέα Panamera Turbo και φυσικά ακολουθεί ένας ατελείωτος κατάλογος με έξτρα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε το σύστημα ανάρτησης Porsche 4D που διαχειρίζεται όλες τις ρυθμίσεις στις δυναμικές δυνατότητες του αυτοκινήτου μαζί.

Η ανάρτηση 4D πρόκειται για τo το πιο hi-tech σύστημα της νέας Panamera και ουσιαστικά λειτουργεί έτσι ώστε κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου να έχει τη βέλτιστη ρύθμιση, προκειμένου όλα τα υποσυστήματα να λειτουργούν σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, Αυτό σημαίνει ότι από το ύψος της ανάρτησης μέχρι το λόγο των ελατηρίων, την πίσω γωνία στους τροχούς για την τετραδιεύθυνση, την ανάδραση του τιμονιού, την απόκριση του μοτέρ και του κιβωτίου, τα φρένα, και το torque vectoring εμπρός πίσω και αριστερά δεξιά, όλα ρυθμίζονται ανάλογα έτσι ώστα να σου δώσουν τη μάξιμουμ ταχύτητα με τη μεγαλύτερη άνεση σε κάθε συνθήκη.

Αυτή η δεύτερη γενιά της Panamera βασίζεται στην πρόσφατη πλατφόρμα MSB (modular standard architecture) και έρχεται «πακέτο» με όλη την τελευταία τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα σασί της η Porsche. Έτσι μαζί με την αερανάρτηση, περιλαμβάνονται τα στάνταρ και έξτρα στοιχεία αυτής της τεχνολογίας, όπως Active Suspension Management (ηλεκτρονικός έλεγχος αμορτισέρ PASM), το ενισχυμένο σύστημα Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) με Torque Vectoring Plus (PTV Plus), μια ενεργή ηλεκτρική αντιστάθμιση κλίσης εμπρός πίσω και τετραδιεύθυνση, όπως ακριβώς στις GT3 και GT3 RS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Από τον ίδιο κατάλογο των έξτρα μπορείτε ακόμη να διαλέξετε το Night Vision Assistant, ένα σύστημα που μέσω υπερύθρων «φωτίζει» πεζούς και ζώα, απεικονίζοντάς τα στην κεντρική οθόνη του ταμπλό. Επίσης υπάρχει διαθέσιμο προσαρμοζόμενο cruise control που επεξεργάζεται τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, επιτρέποντας στην Panamera να ρυθμίζει την ταχύτητά της όχι μόνο σύμφωνα με την προπορευόμενη κίνηση, αλλά και σε σχέση με το τερέν.

Το βάρος της νέα Panamera, παρότι δύο τόνους, δεν την εμποδίζει να βάζει φωτιά στην άσφαλτο πετυχαίνοντας χρόνο 3,8” για το τυποποιημένο πια σπριντ των 0-100 km/h, που κατεβαίνει στο 3,6 με το Chrono package, ενώ η τελική της φτάνει τα 308 km/h. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Porsche δηλώνει ότι η νέα Panamera 2017 είναι το ταχύτερο 4θυρο στο Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ρεκόρ της νέας Porsche Panamera στο Nürburgring [video]

Porsche Panamera 4S
Το «μικρό» μοντέλο φοράει ένα επίσης διτούρμπινο μοτέρ, αλλά 2,9λιτρο V6, που αποδίδει 440 άλογα στις 5.650 rpm και 55,1 kgm μεταξύ 1.750 και 5.500 rpm. Και εδώ έχουμε τετρακίνηση και σασμάν PDK στο βασικό μοντέλο που η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από τις €113.027. Η αερανάρτηση κι όλη η νέα τεχνολογία που μπορεί να ενσωματώσει η Panamera, στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να επιλεγεί από τον κατάλογο των έξτρα. Το αυτοκίνητο, που ζυγίζει 1.870 kg, γράφει χρόνο 4,4” στα 0-100 και 4,2” όταν φορά Sport Chrono.

Στην καμπίνα όλων των νέων Panamera 2017 θα βρείτε 12,3ιντση οθόνη αφής, σε συνδυασμό με πλήκτρα αφής και κλασικούς διακόπτες στην κεντρική κονσόλα. Πίσω από το άψογα ντυμένο με δέρμα τιμόνι κατοικούν δύο 7ιντσες ψηφιακές οθόνες που χωρίζονται στη μέση από ένα μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο –γιούπι!

Στην ντίζελ 4S, το 4λιτρο μοτέρ V8 αποδίδει 422 PS και τη θηριώδη ροπή των 86,6 kgm, καθιστώντας την την πιο ισχυρή ντίζελ Porsche της Ιστορίας. Με τελική ταχύτητα 285 km/h και 0-100 σε 4,5” (4,3” με  Sport Chrono) είναι επίσης το ταχύτερο ντίζελ μοντέλο παραγωγής.

Για προσεχές μέλλον, η Porsche ετοιμάζει και δύο υβριδικές εκδόσεις, για τις οποίες όμως δεν έδωσε τις σχετικές πληροφορίες.

[Πηγή Porsche]




Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube