Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S65 AMG Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S65 AMG Coupé

Η ναυαρχίδα των κουπέ της Mercedes-Benz διαθέτει V12 biturbo κινητήρα 630 ίππων και 101,9 kgm ροπής.

Ύστερα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν για την έναρξη της εμπορικής διάθεσης του κορυφαίου κουπέ της, η Mercedes-Benz παρουσίασε σήμερα τη νέα S65 AMG Coupé.

Οι αισθητικές διαφορές σε σχέση με την μικρότερη S63 AMG εντοπίζονται στους επιθετικότερους σχεδιαστικά προφυλακτήρες με τον εντονότερο πίσω διαχύτη, τις διαφορετικής σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20” και φυσικά τον λογότυπο “V12 Biturbo”.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός 6λιτρος V12 biturbo που συναντάμε και στην S-Class με απόδοση 630 ίππων και 101,9 kgm ροπής. Συνεργάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-Tronic και κινεί τους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για το Coupe είναι καλύτερες της σεντάν, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 4,1 sec και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magic Body Control που εφοδιάζει τη νέα S65 AMG Coupé διαθέτει και λειτουργία κλίσης έως 2,5 μοιρών προς το εσωτερικό της στροφής, χαρίζοντας ομοιογενή οδικά χαρακτηριστικά, ενώ τα φρένα μπορούν να είναι κεραμικά (με κίτρινες δαγκάνες) για ακόμα καλύτερη απόδοση και αντοχή.

Οι παραγγελίες για το νέο κορυφαίο κουπέ της Mercedes-Benz έχουν ξεκινήσει στην Γερμανία, με την τιμή να έχει καθοριστεί στα 244.010 ευρώ και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube