Έτοιμη η κορυφαία Mercedes-Benz S63 AMG Coupé

Έτοιμη η κορυφαία Mercedes-Benz S63 AMG Coupé

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της Mercedes-Benz S-Class Coupé στην Έκθεση Γενεύης αποκαλύφθηκε και η έκδοση S63 AMG.

Η S-Class Coupé αντικατέστησε τη CL στην κορυφή της γκάμας της Mercedes-Benz. Και τώρα η γερμανική εταιρία αποκάλυψε την S63 AMG Coupé, με τον θηριώδη V8 των 585 ίππων και τη σφραγίδα της AMG σε κάθε τομέα της.

Η νέα Mercedes-Benz S63 AMG Coupé ξεχωρίζει αρκετά από τις συμβατικές S-Class Coupé σε εμφάνιση. Ο εμπρός προφυλακτήρας με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα έχει διαμόρφωση σε σχήμα «Α» για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Οι λεπτομέρειες χρωμίου που στολίζουν τις ακμές του συνεχίζονται και στα πλευρικά μαρσπιέ. Ο πίσω προφυλακτήρας εναρμονίζεται αισθητικά με τον εμπρός, ενώ στο κάτω μέρος του είναι διαμορφωμένος σε μορφή αεροδυναμικού διαχύτη.

Κάτω από το καπό της S63 AMG Coupé βρίσκεται ο V8 5,5 lt με δύο turbo και απόδοση 585 PS και 91,8 kgm που τοποθετείται και στην τετράπορτη S63 AMG. Συνδυάζεται με ένα 7άρι κιβώτιο AMG Speedshift MCT-7 το οποίο στέλνει την κίνηση είτε μόνο στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς, στην έκδοση 4MATIC, με αναλογία 67% πίσω και 33% εμπρός. Η τετρακίνητη έκδοση εκτοξεύεται από στάση ως τα 100 km/h σε 3,9", ενώ η πισωκίνητη χρειάζεται 4,3". Ο ηλεκτρονικός κόφτης περιορίζει την τελική και των δύο στα 250 km/h.

Με το βάρος της να φτάνει τα 1.995 kg η νέα S63 AMG Coupé είναι 65 kg ελαφρύτερη από την απερχόμενη CL63 AMG. Και η συμπεριφορά της αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη χάρη στο σύστημα Magic Body Control, το οποίο περιλαμβάνει και λειτουργία κλίσης έως 2,5 μοιρών προς το εσωτερικό της στροφής ώστε οι επιβάτες να μη νιώθουν δυσφορία από την πλευρική επιτάχυνση. Η τετρακίνητη έκδοση πάντως δεν διαθέτει αυτό το σύστημα αλλά αερανάρτηση Airmatic, με ενεργό έλεγχο της απόσβεσης ADS Plus.

Η Mercedes-Benz S63 AMG Coupé εφοδιάζεται κανονικά με σφυρήλατες ζάντες διαστάσεων 8,5x19" μπροστά και 9,5x19" πίσω, οι οποίες ντύνονται με λάστιχα 255/45 R19 και 285/40 R19, αντίστοιχα. Υποψιαζόμαστε όμως ότι οι περισσότερες θα εξοπλίζονται με τους έξτρα τροχούς του AMG Performance Studio διαμέτρου 20’’ που φοράει και το αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Στον έξτρα εξοπλισμό της υπάρχει και σύστημα κεραμικών φρένων που μειώνει τη μη αναρτώμενη μάζα κατά 20%.



Στο εσωτερικό της S63 AMG Coupé η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η τοποθέτηση των νέων σπορ καθισμάτων της AMG. Λογότυπα της AMG συναντώνται σε κάθε γωνιά της καλυμμένης από δέρμα Nappa καμπίνας, ενώ το στροφόμετρο γράφει «V8 BITURBO».

Η Mercedes-Benz θα δέχεται παραγγελίες για τη νέα S63 AMG Coupé από τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους κατόχους του τον Σεπτέμβριο. Κατά την προσφιλή τακτική της AMG για τον πρώτο χρόνο μετά το λανσάρισμά της η S63 AMG Coupé θα διατίθεται και σε έκδοση Edition 1. Κρύσταλλα Swarowski στα εμπρός φώτα LED και πολυτελέστερες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ακόμα και στα πατάκια, είναι κάποιες από τις αποκλειστικά στιλιστικού χαρακτήρα αλλαγές που συνεπάγεται η επιλογή της.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube